Amanda Jenssen Bloggen

Det behöver inte vara något fel på swing för att så många ungdomar tycker om det

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Specialization!

Posted by Roger Krook på 05 maj 2017

Att Amandas nya musik dröjer kan bero på tusen saker. En skulle kunna vara att hon måste göra musik som är nischad mot en lagom stor grupp.

Att försöka göra alla nöjda innebär att man inte gör någon nöjd. 90% älskar kaffe, men försöker man fånga upp kaffehatarna också blir budskapet enbart förvirrande. Någon säger kanske att en kedja som Wal-Mart lyckas vända sig till alla, från dem som gillar toalettborstar till folk som vill ha lösnäsor. I själva verket är Wal-Mart hårt nischade mot dem som vill ha billiga grejer. Vissa kommer aldrig att köpa sina kläder eller en ny kaffebryggare på en stormarknad med lågprisprofil. Som ett nätföretag som säljer prisvärda kläder och prylar för friluftsliv uttrycker det: Vi säljer över hela Sverige, men inte så mycket runt Stureplan. Om man har råd att bo vid Stureplan köper man nog sin ståltermos på Naturkompaniet. Där kostar en vanlig baseballkeps femhundra, men då är den å andra sidan av rätt märke, en känsla somliga är beredda att betala för.

Svenska Kyrkan (före detta Statskyrkan) har problemet att försöka göra hela svenska folket nöjda när det gäller religion och andlighet. Det har man löst genom att tona ner Jesus och Gud. Istället satsar man på humanism , allas lika värde, sociala aktiviteter och homosexuellas rättigheter. De som vill prisa Jesus får göra det i frikyrkan.

.

.

Om man inte är störst måste man vara bäst på det man gör. Då kan man starta en kyrka för bikers vid Salton Sea.

.

.

Det påstås att Jeff Beck inte blivit större för att han har en otydlig nisch. Men han är åtminstone bra så det räcker, eller hur?

.

övergiven saloon

Dagens övergivna byggnad

Apropå smal nisch: Bruden i inlägget om Blåkulla ska vara Wyatt Earps fru. 1881 träffade hon sheriffen i Tombstone, Arizona och gifte sig med honom. Bilden finns på omslaget till hennes memoarer, men både bilden och memoarerna har ifrågasatts. Bird Cage Theatre, bordellen i Tombstone där Wyatt Earp och Doc Holiday spelade kort, är idag restaurerad och fungerar som museum. Lokalen har fortfarande kulhål i väggarna.

.

bessie colvin 1886

Den här bilden är dock äkta och visar den vackra Bessie Colvin. Hon arbetade 1886 på en finare bordell i El Paso, Texas. Bessie blev känd genom att två bordellmammor blev osams när hon bytte arbetsplats. Det ledde till ett våldsamt slagsmål och slutade med att hennes före detta arbetsgivare Alice Abbott blev skjuten av hennes nya chef Etta Clark. 1880-talets kvinnor var inte alltid så förtryckta av viktorianska könsroller, som vi inbillar oss idag.

En saloonflicka av Bessie Colvins klass kostade 10 dollar för en timme och 30 dollar för en hel natt. Hon fick behålla hälften av pengarna själv. Då ska man tänka på att en gruvarbetare med 12 timmars arbetsdag tjänade två dollar om dagen.

Om saloonerna inte var så kvinnoförnedrande var fenomenet Crib Girls desto värre. En Crib Girl bodde i ett minimalt rum med en säng och kostade (beroende på hennes etniska bakgrund) mellan 25 cent och 1 dollar. En värld långt från saloonens aftonklänningar, champagne och musikunderhållning.

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s