Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Ska vi ta och lägga bort titlarna?

Posted by Roger Krook på 08 november 2016

amanda studio magazine

I den första nerdfilmen älskar jag verkligen repliken ”Jag tror college kommer att vara som datorernas Israel”. Då hade man ingen dator i telefonen, men en datorhall med reservkraftsaggregat (jaha, där kom det) fick varje sann nerd att gå ner i spagat. Jag vet, jag var där. Vi var ett gäng nerdar som trivdes lika bra i datorhallen som på den stureplanskrog där vi hade stamkort. Ibland hade vi utskrifter av programkod med oss på krogen. Sådana där hundra meter långa papperslakan som man hade då, utskrivna med matrisskrivare. Det var en härlig tid då ingen kunde stava till www. Spelen hette Kings Quest, Space Quest eller Leisure Suit Larry och krävde intelligens och problemlösningsförmåga. Var man lyckligt lottad hade man en dator med EGA-grafik. I FÄRG! Favoritprogrammet på TV hette Nattsudd. Själv var jag stylad som Billy Idol med vitt hår som stod rakt upp och svarta läderkläder.

.

nerds

Men innerst inne såg jag förstås ut som han till höger. Det var han till vänster som sade det där om datorernas förlovade land.

I den tredje nerdfilmen har han till höger blivit yuppie, med bubbelpool och allt. Jag gråter floder när han går ner i källaren och tar fram en dammig kartong. Där ligger brillorna, den rutiga skjortan, hållaren för pennor i bröstfickan och ett par för korta gabardinbyxor. Han tar på sig sin gamla outfit, klipper av hästsvansen och skyndar till den nya generationen nerdars undsättning.

En tönt är dum i huvudet, som en Sverigedemokrat alltså. En nerd må vara töntig, men är intelligent, har bra betyg och kan bygga robotar. Han/hon har alltid ett specialintresse, som att spela ukelele eller besöka gamla fyrar.

And now for the punchline … Inte ens nerden lägger bort titlarna längre. För det krävs en sann stofil. Eller ett spöke: -Vi säger väl bu.

Amanda är något så ovanligt som en cool nerd. När hon klappar fyren tänker vi: One of us.

.

amanda jenssen 2016

Schyssta pix med AJ på Liseberg: http://fotoscenen.se/tag/amanda-jenssen/ Hon är sig lik 2016.

Intervju i ETC från 2014, ny för mig: http://www.etc.se/kultur-noje/allt-eller-inget-det-ar-amanda-jenssens-melodi

Amanda Jenssen i ett klipp från 2014, Svt Play: http://www.svtplay.se/klipp/2452327/amanda-jenssen-man-ar-lite-snorvlig?info=visa

Home

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s