Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen spelar trumpet på gator och torg

Posted by Roger Krook på 18 april 2016

.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSodersHjarta%2Fvideos%2F1352179394808236%2F&show_text=0&width=560

.

Spelning på Hjärtats Bar / Söders Hjärta i Stockholm 2 april, meddelar AJBURBAT.

.

.

Mitt youtubeprojekt (att lägga upp filmer på Youtube och försöka få många tittare) är vilande sedan något år, men det är ändå kul att mitt klipp fått över en halv miljon visningar, närmare bestämt 576,000.

”Byfånarna” i början är inte lika roliga när man vet att det finns en förjury som släppt igenom dem och att dom till och med kan vara skådespelare. Idol gav oss AJ, men är ett fejkat skitprogram och jag har slutat se det. Idol är i princip en plantskola för Melodifestivalen och inte ett program som tar fram nya rockstjärnor, som det vill få oss att tro. Och när en ”lovande talang” redan tävlat i ESC, så inser man att syftet inte är att hitta oslipade diamanter med utvecklingspotential. Amanda är ett undantag och råkade vara det som folk trodde programmet handlade om.

Att AJ genom Idol kom in i mitt liv ser jag som ett gudomligt ingripande i vardagen och om man inte tror på sådana finns det egentligen ingen anledning att överhuvudtaget stiga upp varje morgon. Men det ämnet har jag redan avhandlat grundligt under de snart nio år som gått.

.

.

För övrigt görs ju Idol av Goebbels gamla filmbolag UFA-film. Att dom lät Zarah Leander sjunga den här låten, skriven av en homosexuell man, om att kärlek inte kan vara en synd, är en av Tredje Rikets gåtor. Men låten är bra och Zarah en värdig ersättare för tysk films första dam Marlene Dietrich, som flytt till USA.

.

.

Enligt Albert Speer såg Adolf Hitler och den innersta kretsen i största hemlighet förbjudna Busby Berkeley-filmer. Det här är förvånansvärt Busby-inspirerad tysk musikfilm, men den känns ändå gansla old-fashioned. Lite som Ziegfeld Follies från 20-talet. Och visst är Marika Rökk charmig, men hon är ingen Ruby Keeler.

.

.

Före maktövertagandet 1933 var tysk film i världsklass. Jag säger bara M, Doktor Mabuses Testamente och naturligtvis … Dietrich i högform.

.

sjöapor

För att försöka göra det här inlägget ännu smalare …. har du kläckt Artemia som fiskmat någon gång? Dom loppliknande kräftdjuren måste vara världens sämsta sällskapsdjur, men marknadsfördes som …. något väldigt annorlunda.

Sov gott, AJBURBAT är vakna.

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s