Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

När kommer Amandas nya album?

Posted by Roger Krook på 12 april 2016

.

Okej, freaks. Vad säger ni? Tumregeln är väl att det kommer en singel först, som lanseras på olika sätt i media. Om succén uteblir (numera kanske mätt som lyssningar på Spotify) så kanske hela albumet omprövas. Annars torde albumet komma strax efter.

.

.

I nyhetstorkan kan man passa på att njuta av rariteter som den här. Tyvärr blev ljudet skrapigt vid digitaliseringen av VHS-bandet.

För övrigt förutspådde jag Spotify några månader innan det kom, men Frank Zappa förutspådde Spotify redan på 80-talet, säger FZ-nördarna. När jag försökte få folk att investera i det-som-skulle-bli-Spotify var det vanligaste svaret: -Om det gick att göra skulle någon redan ha gjort det. Där rök min chans att bli mångmiljardär, men jag hänger inte läpp för det.

Istället förutspår jag att Open Knowledge kommer att revolutionera hela världen, på samma sätt som Spotify revolutionerat musikbranschen. Eftersom ingen ändå fattar vad Open Knowledge är nöjer jag mig med att sprida budskapet på den här bloggen och i form av klotter på diverse herrtoaletter. Men några fattar. Just nu går jag en kurs i ”behavioral medicine” på Karolinska Fucking Institutet. Forskare är och måste vara öppna för nya idéer. Skitskolorna Harvard, Stanford och Oxford startade trenden, men nu hoppar fler och fler universitet på tåget. Kom ihåg var du läste det först: Hos Amanda Jenssen Bloggens Underrättelse Bataljon (AJBURBAT), den enda bloggen som skrivs i ett skyddsrum 20 meter under jorden.

.

.

And now for something completely different. Pop-Sixtens memoarer får mystiken att tätna kring denna kultfigur. Det är både ljusa och mörka stråk i berättelsen. Märkligast är att han själv faktiskt tycks anse att han sjunger bra. Dessutom får man en inblick i Bahai-rörelsen och får veta hur det gick till när Sixten kontaktades av Eilert Pilarm. (Tyvärr blev det aldrig någon duett med de två giganterna.) Framförallt får man lära sig hur svår bostadsbristen i Mariehamn är. Boken finns att köpa i Mariehamns Bokhandel: https://bokhandel.ax/alandsbocker/memoarer-och-biografier/stoppa-inte-musiken/

.

.

Tiny Tim var en annan egensinnig artist, bland annat påstås det att han alltid bar vuxenblöjor och propagerade för detta bruk. Men han använder sin falsett på ett skickligt sätt och saknar inte talang. Och han är en inte helt oäven ukulelespelare.

Morsning.

.

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s