Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Cheezus! (96 av 100)

Posted by Roger Krook på 05 juni 2014

.

Innan jag släpper det här med reklamfilmer måste jag bara visa er reklamfilmernas reklamfilm. Nördfakta: Det här lär vara Regina Lunds första filmroll.

.

.

Apropå nördfakta, så har syntetiserade gitarrer alltid låtit för täääääskigt. Med dagens enorma minnen kan man sampla anslag, hela tonen och efterklang – för varje not. I princip spelar man upp inspelade ljud och inte syntetiserade. Som en mellotron, alltså. Men bäst är förstås en theremin, eller hur?

.

.

Originalet är också helt okej. Man kan bjuda The Shadows på kaffe och säga: När ni ändå är här kanske ni vill spela en låt? -Synd du inte sade det gällde en tusenkronors-konsert, för då hade vi tagit med oss instrumenten, säger dom. (Och deras instrument står utanför dörren.) Min favoritlåt med The Shadows är inte Apache, utan den här gamla tyska schlagern med Marlene Dietrich:

.

.

Marlene flydde till Staterna för att slippa jobba åt Goebbels och göra nazipropaganda på UFA-film. Då letade man efter en ersättare och hittade en vacker kvinna med lika hes röst i Görings favoritland. Så kom det sig att den politiskt omedvetna kontra-alten fick en av historiens märkligaste karriärer:

.

.

På American Film Institutes lista över historiens största skådespelerskor kommer Marlene på nionde plats. Lillian Gish kommer på sjuttonde, Jean Harlow på tjugoandra och Mary Pickford så långt ner som tjugofyra. Marilyn Monroe har plats sex (naturligtvis) och Ingrid Bergman, som förlorade den svenska omröstningen, finns på plats nummer fyra. På den manliga listan får Charlie Chaplin nöja sig med plats tio och James Cagney kommer åtta, direkt efter Clark Gable. Edward G. Robinson är nummer tjugofyra. Men en lista är bara en lista.

Apropå regimer som övervakar medborgare, så har Internet Defense League ett meddelande idag:

.

.

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s