Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen arbetar för Faddergalan (65 av 100)

Posted by Roger Krook på 05 maj 2014

.

Hej alla glada! Jag älskar måndagar. En ny, orörd vecka och vad kan då passa bättre än att flukta in lite rariteter med Amanda Jenssen. Här får du se henne arbeta för Faddergalan, både i burken och på fältet. Den rätta VHS-kvaliteten och amandofiliteter du inte kan se någon annan stans. Mumsigt vad?

Nu kommer det nödvändigt närgånget pinsamt personliga i det här inlägget: En gång i tiden gillade jag Agnetha Fältskog i smyg. Det var när hennes album Wrap Your Arms Around Me nyss kommit ut.

.

agnetha fältskog vinyl

Den 33-åriga ex-abbans vackra blå ögon fick månget hjärta att slå snabbare och en recensent skrev att man kunde känna hur mjuk morgonrocken på skivomslaget var. Åtskilliga var nog beredda att hörsamma Agnethas önskan och linda armarna runt henne. Dessutom var musiken ganska cool och långt från den svensktoppsmusik hon började med. Det mesta var helt rätt och albumet blev populärt.

Idag sliter Lady Gaga av sig kläderna på scenen och alla tycker det är som det ska vara, kvinnan ska ha en positiv syn på sin egen kropp och vara stolt och glad över att få visa upp sig. Under 1970-talet var den tongivande mediavänstern fortfarande sexnegativ och ALLA sexiga bilder på kvinnor, nakna eller inte, ansågs kvinnoförnedrande. Därför väckte det stor uppmärksamhet när man satte på den kurviga blondinen en ett nummer för liten, åtsmitande vit overall. För mediavänstern blev detta ännu en bekräftelse på att ABBA var Djävulen, men samtidigt utnämndes Agnetha till innehavare av världens vackraste bakdel. Idag framstår Agnetha som en pionjär som vågade gå mot strömmen trots massiv kritik från hela det Sverige som kunde och visste bäst. Idag är det kritikerna, inte Agnetha och ABBA, som har åldrats på ett obarmhärtigt sätt och framstår som löjliga.

.

.

För att dra ett tidstypiskt skämt från Ulla-Bella och Solstollarna: -Sjunger hon också? Jo, det gör hon och då låter det så här bra:

.

.

Men: Då var ABBA och dess fd medlemmar ungefär lika politiskt korrekta som Kraft Durch Freude. Idag är allt annorlunda och man kan gilla Agnetha helt öppet. Men jag tänker inte skriva något inlägg om hennes versioner av gamla schlagers eller när hon gästspelade som pilot i det då så mäktiga svenska Flygvapnet. För det har David Nessle redan gjort här. Stenbra.

Hej

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s