Amanda Jenssen Bloggen

Det behöver inte vara något fel på swing för att så många ungdomar tycker om det

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen berättar (61 av 100)

Posted by Roger Krook på 30 april 2014

.

Valborg! Det måste vi fira: Här är Amanda Jenssen i högform, som berättar om sin barndom, sitt musikskapande och mycket annat. En högtidsstund för alla amandofiler!

.

repmöte

Ursäkta, är det här det är repmöte?

Själv ska jag inte på repmöte ikväll. Istället ska jag fira valborg i ett ni-vet-vad-rum. Ett sånt där med tjocka dörrar under jorden. Känns tryggt när det förutspås bli svinkallt vid majbrasorna. Vad man ska göra? Det är verkligen inget problem när man hittat en ny sajt med massor av mumsiga övergivna platser, bland annat HC som jag inte kände till tidigare. YNF! Fantastiska bilder i färg från diverse arkiv, på både sorgligt fuktskadad materiel och underjordiska världar i toppskick, bland annat vår gamla bekant HC Elefanten.

Amanda Jenssen Bloggen kan avslöja att en ny RIKSBUNKER, med plats för regering och opposition, planeras pga krisen i Ukraina. Traditionen med djurnamn fortsätter och det hemliga kodnamnet blir Sillen.  Läs mer här!

Någon bergrumsspanare kan undra om ett liv nere i bergrummen, när världen utanför upphört att existera, verkligen var ett bättre öde än döden. Just därför försäkrade myndighetena oss om att livet skulle fortsätta precis som vanligt när atombombens åska rullade – men under jorden. Det här är den bästa film som någonsin gjorts och en favorit i repris. Rullen visar att folkhemmet är sig likt, om än tjugo meter under jorden. Ett helt normalt liv med gymnastik, syjuntor, hobbyverksamhet, studiecirklar, söta flickor, coola killar, rökning och romanser. Med glatt humör, ordning och reda. Kort sagt det vanliga svenska folkhemmet – men under jorden. I packlistan för utrymning vid atombombsanfall poängteras särskilt att man ska ta med sig sjukförsäkringsbeskedet. Civilisationer kommer och går, men den svenska sjukförsäkringen, ordningen och redan består. Det känns tryggt.

Jag har inte så mycket idolbilder av mig själv på väggarna här nere, men jag har en där jag åker rullskridskor och ändrar texten på en skylt i ett atombombssäkert bergrum. Business as usual alltså – men under jorden. Sverige var landet som gick under jorden och är idag kanske världsbäst när det gäller underjordiska, mer eller mindre övergivna, platser. Fler och fler bergrum vattenfylls, rivs ur, saneras och plomberas, så en del kan numera bara ses på film. Släck ljuset och skicka popcornen, nu blir det filmtajm!

.

.

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s