Amanda Jenssen Bloggen

Det behöver inte vara något fel på swing för att så många ungdomar tycker om det

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Sunday is my funday. Men jag hatar måndagar. (58 av 100)

Posted by Roger Krook på 27 april 2014

.

Idag blir det ingen konstig musik från Youtube. Det blir bara ett svenskt dansband som sjunger om en skolmassaker. Normalt, eller hur?

Jag brukar inte se humorprogram i tv, som är gjorda senare än Partaj. När Matilda Melin (som jag har en blogg om) rekommenderade Hårdvinklat var jag ändå tvungen att se det i rent studiesyfte – och jag måste erkänna att jag faktiskt skrattade. Humor är att överskrida gränser, men överträdelserna blir roligare om man gör det med finess och värme. Med det menar jag att man trakasserar Jimmie Åkesson, Tobias Billström och andra som det inte är synd om eftersom dom befinner sig i en överordnad position. Samer befinner sig inte i en överordnad position, men det går ändå att skämta om dem med en viss värme i  botten. Att inte skämta alls om vissa oberörbara grupper är ju också en form av diskriminering. Jag själv blir alltid lika glad när folk med arabiskt klingande namn uppskattar mina skämt om muslimer på Twitter. Det gäller att ha humor, som Mr Wiksten när Amanda Jenssen kallar honom hälften blatting och hälften lapp.

.

hilton siamese twins

Apropå att gömma undan vissa grupper, så lär ordet hemsk komma av hem, någon ser så hemsk ut att han måste stanna hemma. Neurosedynbarnen togs från föräldrarna på BB och gömdes på ett hem. Om dom skulle gå ut på stan skulle dom ha hand- och benproteser så dom såg normala ut. Systrarna Hilton var siamesiska tvillingar, men såg inte ett dugg hemska ut. I själva verket var dom väldigt vackra och visade upp sig genom att vara skådespelerskor, ovan i filmen Freaks från 1933. Men av någon anledning spelade dom alltid siamesiska tvillingsystrar.

.

kamelflickan ella harper

Det här är Ella Harper, som under en period med artistnamnet Kamelflickan åkte runt med freakshows för att tjäna lite extrapengar. Sedan gick hon tillbaka till skolan och vad som hände sedan är höljt i dunkel. Men hur som helst så kan man inte säga att hon ser hemsk ut. Knäna råkar vara böjda åt fel håll, men hon är lika förtrollande som den här jämnåriga damen:

.

elvira madigan

Elvira Madigan 1887

.

Damen Utan Underkropp

Männen blev störtförälskade i Damen Utan Underkropp och hon var gift flera gånger. Ja, kvinnligheten sitter väl inte i benen?

.

ett annat köping

För övrigt är det inte så länge sedan mentalt funktionsnedsatta kallades utvecklingsstörda och hölls inspärrade på hem där dörrarna var låsta för att dom inte skulle springa till skogs. Nu kan dom bo på gruppboenden och, om dom trots nedrustningen fortfarande får assistans, leva normala liv som alla andra. Filips syster i tv-serien Ett Annat Köping, på bilden ovan, blev till och med tv-kändis.

Åter till humorn. Det roligaste i Hårdvinklat var när någon sade: -Billström kan ta … och någon blixtsnabbt fyllde i med: … sig i brasan. Det var extra roligt eftersom det var en referens till sketchen Skattkammarön i humorprogrammet Estrad 1967. The Golden Age of Swedish Comedians.

Ett annat skämt från Hårdvinklat: I Skåne är rasism inte ett brott, det är ett sätt att umgås. (Inget osynliggörande av skåningar på den här bloggen!)

Då återstår bara frågan hur kul Partaj egentligen var. Tja, se det här och avgör själv:

.

.

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s