Amanda Jenssen Bloggen

Det behöver inte vara något fel på swing för att så många ungdomar tycker om det

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Huvudnyhet: En hatt för Amanda till vårens hattparad (storlek 55 av 100)

Posted by Roger Krook på 24 april 2014

flygplanshatt

David Nessle har tyvärr pausat podcasten Huvudnyheterna, men som kloster på våren visar han istället det nya hattmodet. Efter propellermössan kommer nu – flygplanshatten! Något för Amanda Jenssen om hon vill ha en flygande start på de turnéer som förhoppningsvis kommer i sommar.

Själv har jag så extremt stort huvud, så om jag ska ha en flygplanshatt måste det nog vara en Jumbojet. Häromdagen träffade jag en kvinna som sade att hon har hattstorlek 63. Och då blir det lite jobbigt när damhattar inte görs i större storlekar än 58. Men som tur är fungerar herrhattar på tjejer också. Man har ju inte cockpiten på huvudet. (Men om man har en flygplanshatt har man förstås det.)

.

hattparad

Jag vet inte om man fortfarande har hattparader, men på Tage Erlanders tid var dessa ett säkert tecken på att våren kommit. (En snabb googling visar att hattparaden finns kvar, men numera anordnas av traditionsbevarande tidskriften QX.) Och efter hattparaden kom vårens flickparad. Vilket ingen mindre än Lasse Lönndahl bekräftar här:

.

.

För övrigt vann en släktings klasskamrat en Lasse Lönndahl look-alike tävling när han var tio år. Klasskamraten alltså, inte Lasse. Var tio år. Och kusligt lik Lasse Löndahl. Någon som är extremt lik en kändis kan ställa till en hel del elände för kändisen. Ett exempel är Den Falske Martin Ljung, som dök upp, gick på krogen och sade ”skicka räkningen till mig”. Sedan försvann Den Falske Martin Ljung spårlöst. Hur kan någon som ser ut exakt som Martin Ljung försvinna i mängden? Fick han idén att fara till Sahara? Var det en ung Bosse Parnevik som spexade? Eller var det Martin Ljung som låtsades vara sig själv?

Det florerar åtminstone två teorier, den ena att det var en dubbelgångare som Knäppupp använde för att driva med folk, den andra att det var Martin Ljung själv som snabbt tog sig till en närbelägen plats och skrev autografer för att det skulle verka som om han var på två platser samtidigt. Det där med att gå på krogen i Martin Ljungs namn vill jag minnas att jag läste någonstans, men kanske tänker jag på Johnny Bodes många tricks i olika skepnader? Bland annat lyckades han lura till sig en julskinka från en finare krog en gång.

En sak är åtminstone säker och det är att Povel Ramel (dvs Knäppupp) gärna iscensatte practical jokes. Bunny Blom och Bröstmeiers Kanelcylindrar är kända exempel. Kanske var Den Falske Martin Ljung ännu ett påhitt av Povel?

Nu börjar jag fundera på alla som påstår att dom brukar bli tagna för Amanda Jenssen …

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s