Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Glad påsk, alla ägghuvuden! (50 av 100)

Posted by Roger Krook på 19 april 2014

Amanda Jenssen glad

Jeepers Creepers, where did you get those peepers?

Vad kan väl passa bättre på påskafton än Amanda Jenssens spellista för ägghuvuden? Klicka här för Spotify!

Apropå Spotify, så känns livet plötsligt lättare att leva när det har kommit en ny platta med Elsie Carlisle. Där finns två låtar som jag hade på en skiva, som sedan länge är gone with the wind. My man of war och Pu-leeze Mr Hemingway, som bara funnits på Youtube. Dessutom rariteten Moonlight on the waterfall, som jag bara haft på ett kassettband inspelat från radioprogrammet Omodern Dansmusik någon gång i förra årtusendet. Det är hennes enda låt med ett modernt 40-talssound.

Jag har använt Elsie Carlisles låtar i min fanfiction, men då med texter om Mr Wiksten. Världens bästa rim finns för övrigt i My Handyman ain’t handy no more: -He used to have so much endurance, now he looks like he needs life insurance. Ungefär som mariefredbagare och velocipedlagare, men fyndigare.

Det är ganska intressant hur mycket sex det är i schlagertexter från sent 20-tal och tidigt 30-tal. Faktum är att alla sånger som sjöngs av de ledande kvinnliga artisterna faktiskt handlade om sex. Inte om kärlek, utan om sex. Allra värst var My man of war med Elsie Carlisle, men den drogs tillbaka av skivbolaget och sedan dröjde det typ ett halvsekel innan den gavs ut igen. No sex please, we’re British, som man sade på den tiden. Nu är Storbritannien mer frigjort än Sverige, trots att den svenska flickan kysser med öppen mun i motsats till engelskan som trutar åt dåligt thé. För att citera Anita Lindblom.

Mer på vuxentema: En småporrig låt om Mr Hemingway. Roligare än så här blir det väl inte med kläderna på:

.

.

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s