Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda bakom kulisserna (27 av 100)

Posted by Roger Krook på 27 mars 2014

.

Här får vi se Amanda Jenssen bakom kulisserna i Idol 2007. Osminkad och morgontrött, i sminket och spexande på väg in till direktsändningen. Ur dokumentären som följde med idol-dvd:n 2007. Det årets julklapp.

Sedan följde en sagolik karriär för flickan i talangjakten. För ett år sedan släppte AJ den här promotionvideon, som tål att ses en gång till:

.

.

dietrich morocco

I hatten

Eftersom Amanda Jenssen gillar hattar kan jag inte undanhålla läsekretsen det här citatet: ”Idag är det inte många som bär homburg, och än färre som kan skilja den från en fedora eller, ve och fasa, en trilby. Något som är synd då den lyfter en formellare klädsel mycket och bidrar med stil och klass till gentlemannen i mörk kostym.” För att du ska slippa söka texten med COPYSCAPE kan jag säga att den finns på den utmärkta sajten punschverandan.se.

Om du tittar på inlägg 25 av 100 så är det kanske en homburg AJ har på sig?

.

marlene dietrich blaue engel

Att kvinnor bär herrhatt har alltid varit pirrigt gränsöverskridande. Även om herrkläder traditionellt varit ett tecken på att man är butch behöver det inte vara så, men gränsöverskridandet i sig kommer alltid att kittla lite grann. En kvinna i frack och cylinderhatt är en klassisk symbol i den opassande varietén och ibland byter man ut byxorna och lackskorna mot svarta strumpor och högklackade skor. Om jag minns rätt hade Karl Gerhards SS-flickor den uniformen, men jag vill inte googla och förstöra den magiska stämningen.

Down in the bunker

Övergivna flyghangarer långt nere i urberget? Bara i Sverige. Sverige hade världens tredje eller fjärde största flygvapen och hade det dessutom under jorden för att det inte skulle kunna slås ut på marken. Så nu finns det övergivna hangarer för sisådär tusen flygplan … som bara väntar på att utforskas av Urban Explorers, bunkermänniskor och spökjägare. Eller på att vattenfyllas och plomberas. Whatever comes first.

.

.

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s