Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Nummer fem av hundra (5 av hundra)

Posted by Roger Krook på 06 mars 2014

teleskop

Jag skulle skriva något bra om människans villkor i senmoderniteten och om hur behovet av att ständigt sälja sig själv hör ihop med nördighetens fascination för övergivna platser som ett titthål in i evigheten, att man om man tittar tillräckligt långt ser samma sak: Sin egen nacke, eftersom ljuset böjs av och den cirkeln är radien i det universum vi kan föreställa oss.

Men istället blev det bara: Hej, jag har nyss varit på dass.

Idag läste jag förresten en bra grej. En stylist måste vara kunnig i modets historia. Varför? En medelmåttig stylist som bara följer trenderna blir som alla andra. En riktigt bra stylist måste kunna se den röda tråden, varifrån vi kommer och vart vi är på väg. Då kan han eller hon ligga lite före alla andra och bli en trendsättare, göra det som är coolt innan ”din mormor” gjort det. Kanske är det en förklaring till nörderiets attraktion. Om man använder ett föråldrat ämne och lär sig allt om det kan man använda det som ett titthål och se utvecklingens stora linjer. Eftersom allt egentligen är samma sak i grunden och sker inom samma infrastruktur av sociala och ekonomiska ramar och regler. Ett skrivbord på jobbet och ett skrivbord i cyberrymden är egentligen samma sak, som jag har skrivit tidigare. Ett inre och ett yttre sk-ddsrum är egentligen samma sak. Och så vidare.

Med vansinnig hällristning

Roger  Krook

PS

Jodå, i morgon blir det podcast av bloggmodell, med fria associationer utan manus eller något förvalt tema där nere …. där nere under jorden alltså, inte där nere i cock-pitten. Håll ut alla glada!

Och ni som eventuellt tycker en del inlägg är OT måste bli nördigare amandanördar. Det finns ALLTID referenser till Amanda Jenssen och hennes värld. I det här inlägget finns det tre referenser, men jag vill inte förolämpa Er nördighet genom att göra dem för tydliga.

DS

Hem

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s