Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Ukelele-Amanda lirar i Limbo

Posted by Roger Krook på 13 juni 2012

tomrum

Amanda Jenssen spelar sina skivor i Musikguiden idag. Musiken kommer från ett ställe som heter Limbo. Det är varken Himlen eller Helvetet, men vad är det egentligen för plejs? Det ska vi strax reda ut, men först lite nyheter.

Programmet kan du höra här.

När Amanda spelat sin egen For The Sun sade hon: -Det blir svårt att toppa den låten. Otippat värre och något av det coolaste hon sagt sedan hon pratade om att mysa med sig själv.

Apropå mysa med sig själv så försökte jag lära mig spela ukelele en gång. Tanken var att jag skulle framföra låtar av Flygmalajen (George Formby) med egna svenska texter. Jag trodde ukelele skulle vara som gitarr men enklare. Istället hamnade jag i ett limbo där fanskapet var svårt att stämma och omöjligt att spela på. Men hur som helst: Det ryktas att Amanda Jenssen har börjat spela ukelele. Kommer vi att få höra henne sjunga till detta instrument på nya albumet? Den som lever får se. Och kanske ser den nya Ukelele-Amanda ut ungefär så här, men med längre hår:

.

.

Jesus blev döpt (av Johannes Döparen) när han var vuxen och de första kristna blev också döpta när de var vuxna. (Traditionen med vuxendop finns fortfarande kvar i frikyrkorna.) Sedan uppfann kyrkofäderna arvssynden, som gjorde att människan föddes med synd. Därför hamnade spädbarn (och på den tiden var spädbarnsdöd vanlig) inte i Himlen om de dog. Helvetet hade varit lite väl elakt, så istället uppfann man ett ”tomrum” som kallades Limbo, där de odöpta barnen hamnade. Därför blev barndop viktigt och fortfarande kan alla som själva är döpta och konfirmerade döpa ett barn som håller på att dö. Det kallas nöddop och räddar barnet från Limbo. Limbo är inget pinorum som Helvetet, men det är ändå en ödslig, tom och ensam plats där man inte vill vara.

 

Till Limbo

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s