Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen på Svensktoppen (och spelar musik från Helvetet)

Posted by Roger Krook på 07 maj 2012

amanda jenssen idol 2007

Uppdatering 24 maj 2012: Amanda ska vara med i Moraeus med mera, det fjärde programmet. Det spelas in i sommar och sänds senare. Erik tipsade.

Marcus Hägglöf tipsar på Twitter: Amanda Jenssen är gästredaktör i Musikguiden i P3 nästa vecka! Sveriges Radio skriver: Musikguiden i P3 med gästredaktör Amanda Jenssen P3. Amanda Jenssen kommer till Musikguiden i P3 för att spela allt mellan himmel och helvete.

Hur mycket Amanda kommer att synas i rutan beror på många saker. Marknadsföring är alltid en fråga om givande och tagande och en viktig del är att skivbolagen presenterar sina heta artister för tevekanalerna. Omvänt så vill tevekanalerna förgylla sina program med artister de uppfattar som heta just nu. Svensktoppen visar att folk fortfarande uppskattar Amandas musik, men hur het och aktuell hon känns efter den långa tystnaden är svårare att veta. Därför är all exponering i rutan rolig, eftersom den kan få henne att bli het och aktuell igen. Syns man så finns man.

Men det fantastiska med Amanda är ju att hon alltid lyckats kombinera kvalitet och folklighet. Hon har toppat listorna utan Melodifestival eller dansant musik. Utan denna folklighet skulle hon bara vara creddig eller kult. Och utan creddigheten skulle hon bara vara ännu en uppmärksamhetssökare. Så det kanske är bra att välja sina framträdanden också. Och som jag har skrivit så många gånger, jag hoppas det inte blir fler långa tystnader. Det är ju så enkelt att skriva en twitter om vad man åt till lunch ibland. Eller nåt. Syns man så finns man.

Jag minns ett tv-program där man skulle gissa artisten. Några personer ställde sig på scenen och sedan skulle de tävlande gissa vem som var Ulla-Bella. Då har man varit borta från rutan för länge. Vi som var med när det begav sig minns den enorma hysterin kring Ulla-Bella. Idag säger Ulla-Bella att man påverkas av att se sig själv på färgbilder över kvällstidningarnas mittuppslag. Kanske gör man för mycket grejer och kanske blir allt inte så bra. Eller så glömmer man svenskan som Dolph Lundgren när han var med i Rocky. Det tog flera decennier innan svenska folket förlät Dolph – och det krävdes att han var med i Melodifestivalen!  En typ av problem som vi superokända människor slipper.

Och vi vet ju att Amanda är bäst. Med eller utan synlighet i rutan och på topplistor.

Amanda Jenssen ligger kvar på Svensktoppens tredje plats, trots konkurrensen från mello-låtarna. Severus Tenenbaum har lagt upp ett bildspel med gamla turnébilder på Vimeo. Rekommenderas varmt.

Amanda Jenssen har talat om 6-8 spelningar i sommar. Klara spelningar i sommar är nu:

1. Stockholm Music & Arts

2. Liseberg

3. Sommarrock

4. Sjunde i Sjunde, Örnsköldsvik

5. Piteå Dansar Och Ler

Kommer det en singel till sommaren? Det är nog ganska troligt, så det finns något att lansera på konserterna i sommar. Obs! Bilderna från en plåtning som jag länkar till längre ner! De tyder onekligen på att en singel med tillhörande video från allas vår Amanda är på gång.

Hör Amanda Jenssen berätta om sprit! (Och nya albumet.) Hos Knappen och Hakim på NRJ.

Amanda Jenssen uppträdde den 8 maj på UTE 2012, en reklamgala på Grand Hotel, arrangerad av Bindefeldt för JCDecaux och kända profiler i branschen. Efter middagen och Amandas show fortsatte firandet i baren. Man kan inte vara nykter jämt!

Amanda Jenssen Bloggen Startsida lixom hehe

Annonser

2 svar to “Amanda Jenssen på Svensktoppen (och spelar musik från Helvetet)”

 1. Erik said

  Amanda är med i ”Moraeus med mera”. Inspelning 9 juni i Orsa, sänds i höst.
  http://www.expressen.se/noje/kalle-moraeus-lockar-artisteliten-till-orsa/

 2. Hasona said

  Ska man ha hoppet uppe på att hon kommer till malmö(festivalen)? Det e ju trots allt ”semi”-hemmaplan 😛

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s