Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen är tillbaka – NUUUU!

Posted by Roger Krook på 23 december 2011

.

Alla länkar finns på Amanda Jenssen Bloggen Twitter —-> till höger

13 feb Inte ett ljud idag. Men imorgon smäller det! Amandas platta släpps för övrigt på vår tids material – okrossbar vinyl. Amanda Jenssen Long Play. Något att sätta upp på väggen, kanske? (Min radiogrammofon klarar bara 78 varv, men en tavla är aldrig fel. Förutsatt att tavelförsäljaren har ramavtal. Just nu har jag bara tavlor med gråtande barn, se ett exempel till höger.)

12 feb FLASH Emil tipsar: Enligt Bengans kommer albumet 18 april. Bengans.

Det händer något med Amanda Jenssens officiella hemsida, nu är den borta ur Google igen. Nya hemsidan kommer nog upp till Grammisgalan och lanseringen av singeln. Det kan behövas, då börjar alla trevliga och intelligenta människor googla Amanda Jenssen.

10 feb fredag. Det händer kanske inte så mycket mer före Grammisgalan. Men sedan bör det braka loss. Lansering i Tyskland nu eller till hösten? I vår blir det i alla fall traditionell svensk lansering med nytt album och sommarturné. Men Tove Styrke har sagt att Sony provar nya vägar nu, så var beredda på nya djärva grepp!

7 feb FLASH: Ny retare för Dry My Soul med vår hjältinna H.G. Amanda Jenssen. Singeln släpps 14 feb, alltså när Madam premiärspelar den på Grammisgalan. Snyggt jobbat, Sony. Retaren ligger nu på officiella Amanda Jenssen. Här gjordes den nya videon med Amanda Jenssen.

Retaren gör mig lugn. Lite rockigare, men fortfarande en sexig vintagestil med ståbas och puckstång, precis som jag hoppats på. Bo Diddley-kompet framhävs, men på samtida distade gitarrer, under de få sekunder man får höra. Orignalversionen av Bo Diddley från 1955 har en hypnotisk, shamanistisk rytm med rötter i Afrika, det så kallade djungel-riffet. Här gör han en rockigare version 1989 och det ligger ganska nära Amanda, tycker jag. Så precis som Cab Calloway inspirerade Amanda att ta in swing i samtida musik kan femtiotalets rock vara inspiration den här gången. Kanske. Och att låna riff är inget nytt, In The Mood bygger på Dipsy Doodle-riffet, för att ta ett känt exempel.

.

amanda jenssen bilder 2012

Den här stilstudien säger kanske något om vilken tid som inspirerat Amanda Jenssen den här gången. Mer sent 50-tal eller tidigt 60-tal än 30-tal skulle jag nog säga. Årsmodellen på mikrofonen till vänster är förstås intressant. Om det är lite manhaftig kvinna över bilden på singelomslaget, så är det här mer en pinuppa eller glamourgirl i mina ögon. Jämför bilden längst till höger med Dolores Donlon, Miss August i Playboy 1957:
.

miss august playboy 1957

Bo Diddley 1955 och Miss August 1957… kanske inspiration från sent femtiotal? Mongolsk strupsång och skillingtryck om Riksost till acompanjemang på cittra tycks i alla fall inte vara aktuellt. Man torde kunna dra slutsatsen att singeln är tämligen representativ för resterande innehåll på den kommande grammofonskivan modell LP (Long Play).

Amanda Jenssen off. facebook är uppdaterad.

Amanda Jenssen förekommer på Grammisgalan meddelas nu med tillhörande bild i Expressen.

Resten finns i Amanda Jenssen Bloggen Twitter till höger. Härmed förklarar jag mumietystnaden avslutad.
.
amanda jenssen dry my soul

Amanda Jenssen Dry My Soul

6 feb ”…senvåren 2012 släpper hon ett nytt album och därefter följer en turné. Redan den 14 februari kommer Amanda Jenssen att premiärspela det första smakprovet från kommande skivan, låten ”Dry My Soul”, på Grammisgalan.”

Mysteriet med officiella hemsidan löst. Det var en redirect till ny domän precis som det verkade, men en svensk domän. http://www.amanda-jenssen.se/ Nu är Amanda Jenssens officiella plejs  tillbaka på första plats i Google. Fortfarande tom, så arbete pågår. Gissning: Den nya tyska hemsidan kommer på .de och sedan gör man samma sak för alla länder. Lösningen med flaggor och undersidor var ju inte optimal för synlighet i Google utomlands.

Om man kör tyska Google kommer nya svenska hemsidan på första plats. Den gamla http://amandajenssenmusic.com/de kommer på plats fyra. Om man klickar på länken blir det error 404, eftersom sidan är borttagen. Så tydligen finns det ingen ny tysk hemsida att länka till. Ännu.

När jag googlar på tyska hittar jag Amanda Jenssen som tipsar om bra ställen i Stockholm. På tyska, alltså.

4 feb När kommer tredje albumet? Rösta!

.

3 feb FLASH! 18.00 Tomas tipsar om radikala förändringar. Hela officiella hemsidan med alla olika språk mm är utbytt mot en bild på nya singeln Dry my soul.

14.00: Officiella hemsidan är fortfarande försvunnen från Googles förstasida. Istället ligger Amanda Jenssen Bloggen först, följd av Wikipedia. Nu är jag ganska säker på att man gör något radikalt med officiella hemsidan. Vild gissning: Flyttar den till Tyskland.
.

amanda jenssen promotion bild 2012

2 feb Okej, det vi vet är att man börjat jobba med lanseringen av Amanda Jenssens nya musik. Albumet går att boka som ”kommande utan färdigt namn och bild”.  Facebook är lite uppsnyggad.Framförallt så finns det en nyhet på den tyska sektionen av officiella hemsidan. Amanda är i studion och arbetar med det kommande albumet. Låten Dry My Soul är med på plattan.

Den officiella hemsidan har dykt i Google på ett sätt som knappast kan förklaras med försvunna länkar från Sonys globala nätverk. Det verkar som om man gör något mer radikalt, kanske dirigerar om kraften till en ny hemsida i Tyskland. Sidan är dock inte avindexerad, så man har inte gjort som Sverigedemokraterna gjorde före valet och glömt kvar kod som säger att sidan inte ska visas i Google. 😉

1 feb

FLASH! Tomas tipsar om nyheter på Amanda Jenssens officiella hemsida! Amanda Jenssen ist im studio. Man länkar till det här klippet med Amanda Jenssen – en av de nya låtarna. Kanske den första singeln också? Lite försiktigt säger man att albumet kommer under det här året… 😉 Och valet av språk talar väl sitt tydliga språk.

”Amanda ist momentan im Studio und nimmt ihr neues Album auf, das dieses Jahr erscheinen soll.
Darauf wird auch der Song ”Dry My Soul” sein, den sie schon beim New Pop Festival gespielt hat.”

Eftermiddag: Så här tycks det vara nu: Den tyska undersidan /de är uppdaterad. De andra inte. Tove Styrke fick en egen hemsida hos tyska Sony, vi får se om Amanda också får en.

Förmiddag: Idag har man uppdaterat informationen på Amanda Jenssens officiella Facebook. Ännu ett tecken på att marknadsföringen startar snart. Officiella hemsidan ligger fortfarande en rejäl bit ner i SERP, vilket tyder på att man gör om länknätverket. Det kan tyda på att man gör om strukturen för hur Amanda Jenssen ska vara synlig globalt i Google. Kanske kommer det nya officiella hemsidor på utländska domäner?

Jaha, det blev inget släpp i januari. Men det vore dumt att släppa ut en snigel i det här vädret, så släppet dröjer nog. Eller så är det upphaussade släppet bara Mr Wiksten som ska släppa sig. Igår såg jag Blackeyes av Dennis Potter. När huvudpersonen släppte sig sade Dennis Potter, som gjorde berättarrösten: -Nu förstår ni att det här är en brittisk film. Skitbra kvalitetskultur, även om somliga tycker Dennis Potter är fisförnäm. Och jag skrattade hela vägen till toaletten. Gas-gas-bra skämt!

Apropå skämt: Kan någon förklara varför det är bilder av mumier på Amanda Jenssens officiella Facebook?

Själv är jag förberedd inför anstormningen av besökare när tystnaden bryts. Den här bloggen är ständigt uppdaterad och för ett tag sedan gjorde jag inläggen ”Amanda Jenssen skriver och framför musik” 1-6, som berättar hela historien om Amanda Jenssen med exempel på den bästa musiken. Jag har även en dedikerad Amanda Jenssen Bloggen Twitter när Amanda Jenssen och det nya albumet trendar. Det ska bli kul att få skriva nyheter och läsa kommentarer igen. Det tråkiga ”vedhuggar-jobbet” med att kopiera och lägga in länkar har försvunnit när det bara är att tweeta eller retweeta. Sedan kan man skriva långa ord, långa meningar och långa inlägg här på Amanda Jenssen Bloggen. Så det blir nog bra.

31 jan. Då var det sista januari och ingen singel. Vissa tecken tyder på att man jobbar med Amanda Jenssens officiella hemsida just nu, kanske på en multinationell nivå. Det kan tyda på förberedelser för lansering av singeln. Erik tipsar om ett annat tecken: Återförsäljare listar det kommande albumet som möjligt att boka. Någon typ av information om det nya albumet har alltså gått ut. Får vi fresta med en TBA av Amanda Jenssen? Betyder TBA kanske The Black Album? Nej, tyvärr bara To Be Announced, alltså namnet ej klart.

26 jan Jag börjar tro att singeln kommer efter veck-ändan.

25 jan Det är lugnt.

24 jan Ganska lugnt.

23 jan Inget nytt om singeln, men Jimmy tipsar om ett trevligt mysterium. En musikvideo till Our last goodbye från maj 2011 som alla tycks ha missat. 350 visningar, av någon anledning har den inte använts. När videon spelades in är oklart. Något att se i väntan på singeln!

Överförd av andersrune den 10 maj 2011

Well.. We were in Barcelona shooting another video and i suddenly got an idea. So we asked the make-up artist if she knew of any nice rooftops in town, she had one in her building and we shot this video in a couple of hours. Amanda is actually crying parts of the video when she is standing next to a window..

Beautiful.

Director Anders Rune

22 jan Tystnaden.

21 jan Inget nytt om Amanda Jenssens singel.

20 jan Adam ger en ögonvittnesrapport från Tove Styrkes spelning på Debaser: Amanda Jenssen var där!

19 jan mumie-tystnad

18 jan inget nytt ännu…

17 jan. Tomas tipsar: Ett tecken! Reklam för Amarula Cream i kanal 8 nyss, till tonerna av ”Amarula Tree” :)

……..

amanda jenssen's got soul

Håll fanan högt!

Amanda Jenssen Bloggen startsida

Annonser

28 svar to “Amanda Jenssen är tillbaka – NUUUU!”

 1. Alx said

  Hann precis se dry my soul live.
  Hittar inte orden.
  Hon är otrolig och grymt snygg i lugg!

 2. Emil said

  Enligt Bengans hemsida så släpps albumet, titel okänt, den 18 april.

  http://www.bengans.se/Product.aspx?skivkod=500939&section=music

 3. Alx said

  HIttade det här på facebook!
  En teaser på dry my soul!!
  UNDERBART!!
  http://amandajenssenmusic.com/

 4. […] Amanda Jenssen kommer att premiärspela sin nya singel Dry My Soul på grammisgalan. Läs allt på Amanda Jenssen Bloggen. Till våren kommer ett album, till sommaren svensk turné och till hösten tror jag Amanda Jenssen […]

 5. Tomas said

  Pressmeddelande:
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sonybmg/pressrelease/view/amanda-jenssen-slaepper-nytt-album-2012-728426

  Hon uppträder på Grammisgalan om nio dagar!

 6. Tomas said

  Check this out:
  http://amandajenssenmusic.com/

 7. Emil said

  Man kan nu boka albumet på cdon.com.
  Titel och datumsläpp är okänt.
  http://cdon.se/musik/jenssen_amanda/tba_(signerad)-17760364

 8. Tomas said

  Hon är tydligen i studion nu. Det kanske dröjer ett tag då, innan plattan släpps. ”Dry my soul” är en av låtarna på plattan.
  http://www.amandajenssenmusic.com/de/news/amanda-ist-im-studio

 9. Erik said

  Har inte sett röken av någon singel ännu, men albumet går nu att boka på CDON. Fast titeln är ”TBA”, datumet är ”kommande” och omslaget är en gammal bild.
  Det rör på sig i alla fall. 🙂

 10. jimmy said

  Har ni sett den här musik videon på ”Last Goodbye” By Anders Rune? jag har inte det så den var ny för mig 🙂

 11. Tomas said

  Ett tecken! Reklam för Amarula Cream i kanal 8 nyss, till tonerna av ”Amarula Tree” 🙂

 12. Tomas said

  Det ska visst bli en skiva med mongolsk strupsång har jag hört… 🙂

  Nejdå, det blir nog i samma härliga stil som tidigare.
  Undrar varför det har varit så tyst. Bara det inte har varit pga personliga tragedier eller nåt sånt otrevligt. Men det kommer väl att framgå i intervjuer vad som hänt och kommer att hända.

  • Amanda syntes på inspelningen för Afrikas Horn och sedan på en premiär med ”ny pokvän”. Så hon har åtminstone inte legat gipsad eller nåt. Det skummaste är egentligen att lanseringen i Tyskland avbröts så abrupt, precis efter att man släppt musikvideon för Borderline. Min gissning har varit att man behövde ny musik, men hon kan ju ha tappat rösten eller nåt också. Det dumma med så lång tystnad är att det uppstår rykten vid brist på information. Kikki Danielsson twittrar dagligen om sina sjukdomar och problem, men då vet man åtminstone att hon lever. Amanda hade en bilddagbok när det var inne och skrev regelbundet där. Om hon råkar ut för något så hon inte orkar skriva borde skivbolaget kunna gå ut med små meddelanden om vad som är på gång i form av samarbete med olika låtskrivare och liknande. Åratal av massiv tystnad är i alla fall det absolut sämsta alternativet. Om en artist är deprimerad, sitter på kåken eller super ner sig vill fansen gärna stötta, eller så kan man åtminstone gå ut och lite diplomatiskt säga att hon tagit en time-out. Allt måste vara bättre än tystnad som bara skapar konstiga rykten.

 13. Alx said

  Jag ORKAR inte vänta längre!
  Mina nerver blir så trasiga då, vill ha singeln NU NU NU!
  Är inne här stup i kvarten, sitter klistrad framför tv:n för det KAN ju komma en ny reklam innehållande en viss donna. Okej det kanske blir aktuellt längre fram närmre albumsläpp men ÄNDÅ!
  Naglarna kommer vara obefintliga när dagen D ramlar ner i huvudet på oss!
  Nedräkningen är ju påbörjad för längesedan, det jobbigaste med den är att jag inte vet hur långt ner jag ska räkna!
  Dagarna börjar ta slut, liksom mitt tålamod.
  Tålamod är en dygd och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller hur var det??

  Sniiiiiiiiiiiiiiiiiiigel!!!

  • Ja, tiden kryper fram som en snigel! Länkarna för sökningar finns i menyvalet Nyheter. Det borde komma en pressrelease, en nyhet i pressen eller något på de officiella sidorna. Det jobbigaste är ju om singeln blir uppskjuten utan att Sony meddelar något…

   • Alx said

    Ja vad gör man då?
    Uppskjutning? Näeh usch, det får inte hända!

    • Alx said

     Drömde att jag var på Amandas lansering inatt.
     Allt i miljön gick i svart och rött. Från starkt klarröd till lite mer sensuellt djupröd.
     Amanda på en scen, ganska rökigt. Hon satt på en pall iklädd svart från topp till tå med en hatt med matchande svart flor på.
     Precis när hon började sjunga så byttes drömmen till något annat.
     Men det är andra gången på två – tre veckor jag drömmer om Amanda och hennes spelningar/lanseringar

     Hoppas hoppas

     • Alx said

      Väntar med spänning.
      Februari är här och tiden är egentligen ute.
      Jag vet att väntan kommer vara väl värd men det är svårt att hålla sig ändå!

 14. Ikväll 20.00 lägger jag upp ett videoinlägg när jag sjunger. Har du lust att kolla?

  ps, snygg blogg!

 15. Amanda Jensen said

  Äntligen! Har väntat länge på nytt album. Happyland är sönderspelad. Hoppas man får se Amanda på Peace & Love festivalen för tredje gången i sommar.

 16. Smacke said

  Vi får väl hoppas att det håller med en singel i januari. Är en viss tid från oktober till januari så mycket kan hända där.
  Det har varit otäckt tyst om AJ en längre tid. Vissa på twitter vill göra gällande att hon är för lik Adele i rösten och att det är därför. Jag är övertygad om att det finns plats för båda. Nu är jag tveksam till om AJ kommer att börja twittra för det känns inte riktigt som hennes grej. Hon har ju aldrig varit bra på att profilera sig själv på nätet. Finns ju fortfarande en hel del artister som inte finns på twitter fortfarande.

  • Amanda hade en Bilddagboken där hon skrev under en period, och det var väl den tidens Twitter. Snoop Dogg och många andra skriver mycket på Google +1, men det är inte så stort i Sverige ännu. Hur som helst så hoppas jag det är slut på tystnaden, som bara skapar en massa dumma rykten!

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s