Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen skriver och framför musik (5)

Posted by Roger Krook på 06 oktober 2011

amanda jenssen i aktion

2010 innebar den allra största framgången hittills för Amanda Jenssen. Först två svenska Grammisar och sedan succé utomlands.

I början av 2010 marknadsfördes fortfarande Happyland, som låg på listorna och lovprisades av kritikerna. Amanda Jenssen fick mottaga sina två Grammisar för arbetet hon gjort 2009. Sedan började en vårturné på klubbar över hela landet.

Det blev tydligt att nästa steg var lansering utomlands. I mars 2010 gick Amanda Jenssen in i studion för att mixa fem bonuslåtar till albumet Happyland International Version. I april startade Amanda europaturnén i Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Belgien, Holland och Schweiz. I maj släpptes det nya albumet i Europa. Amanda syntes mycket i tyska media och startade samtidigt sommarturnén i Sverige.

Amanda Jenssen gjorde alltså tre turnéer under 2010: Vårturné, sommarturné och europaturné!

8 juli var Amanda Jenssen sommarpratare i Sveriges Radio. Då berättade hon allt om sin barndom och uppväxt, Idol, flytten till Stockholm, sin musiksmak och sin katt. Mycket fansen trott eller listat ut bekräftades.

Den här promotionvideon visar att siktet var inställt på den stora världen utanför Sundbyberg. Observera även att Amanda Jenssen profileras som en creddig och udda artist – som spelar vinylskivor och berättar om sin musiksmak.


.

Här är några klipp med Amanda Jenssen i Sverige 2010.


.

På den svenska turnéavslutningen 2010 visade Amanda Jenssen att hon kan kombinera amerikansk jazz och tysk cabaret till en egen och unik mix som känns fräsch och fungerar idag. Med rötterna i det förflutna men med fötterna stadigt förankrade i vår tid.


.

Missa inte nästa del: Amanda Does Deutschland!

Amanda Jenssen Blåggen

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s