Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen: Jag tror jag har en väldigt unik stil

Posted by Roger Krook på 05 augusti 2011

Amanda Jenssen hade varit med i en popbandstävling och spelat på några lokala scener i Lund när hon otippat värre gjorde sin entré i den moderna musikhistorien. Den as-asbra talangen charmade och förtrollade både jury och publik i teveprogrammet Idol. Amanda Jenssen stack ut genom att sjunga för bra, prata för bra och helt enkelt vara annorlunda.

Men fortfarande var Amanda Jenssen bara en talang. Amanda själv har sagt att hon sjöng falskt ibland, överhuvud taget inte kunde dansa och egentligen bara var en liten flicka. En 18-åring som precis gått ut gymnasiet och aldrig hade betalat en räkning, använt ett strykjärn eller kokat ris. Och som hade mamma, katterna och gosedjuren som publik när hon presenterade sina nya låtar för världen. Men ändå lyste potentialen igenom.

Idag minns ingen att Amanda höll på att åka ut efter rocktemat. Istället blev det The Moniker som fick gå. Amanda fick vara kvar och vi fick se hennes odödliga nummer Hallelujah. Efteråt berättade Amanda Jenssen att hon fick en ut-ur-kroppen-upplevelse under framträdandet, så känslorna vi ser är äkta. Varken förr eller senare har väl en idoldeltagare berört på det här sättet. I motsats till klippet med miljoner visningar har det här dvd-kvalitet, för jag har själv tagit det från idol-dvd:n.
.

.

Efter Idol blev det stor publik- och kritikersuccé. Amanda toppade alla topplistor och fick rekordhöga betyg av recensenterna. I Allsång på Skansen erövrade hon folkets hjärta med det osannolika låtvalet Swing it magistern! När Amanda Jenssen skulle lanseras utomlands satsade skivbolaget på det unika. Den unga och stenhippa svenska blondinen presenterades spelande vinylskivor på en gammal grammofon.
.

.
Lanseringen på kontinenten byggde också på det unika. Amanda Jenssen lyckades få kräsna tyska festivalbesökare att sjunga en 80 år gammal hit som allsång.
.

.

Vad blir nästa steg?

Amanda Jenssen på Sveriges Radio 2010

Bild från Sveriges Radio

Medan du funderar på det kan du lyssna på Amanda Jenssen, när hon själv berättar om sitt liv, sitt genombrott och sina tankar. För ett år sedan var Amanda Jenssen sommarpratare och du kan ladda ner programmet som mp3 här: Amanda Jenssen sommarpratar i P1.

För övrigt upptäcker fler och fler ute i den stora världen Amanda Jenssen. Här är ett exempel, Amanda Jenssen i Korea.

Amanda Jenssen Bloggen

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s