Amanda Jenssen Bloggen

Käften har inga handtag men pottan har skaft

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Nyheter om Amanda Jenssen!

Posted by Roger Krook på 22 juli 2011

amanda jenssen m. gitarr

Okej, du har kommit hit för nyheter om Amanda Jenssen – eller hur? Inte för att få veta vad som hände när jag gick till Statoil och köpte rostad lök – eller hur?

Vi tar det där med Statoil först. Det stod ett förälskat par, en sadist och en masochist, i kön före mig. Då sade masochisten: -Kör ner mitt huvud i baljan med potatismos. Då sade sadisten: -Nej.

Förresten… om det skulle bli ett tredje världskrig i helgen så glöm inte det här utrymningstipset, som jag hittade i mitt exemplar av den informativa broschyren Om kriget kommer:

om kriget kommer

Jag gillar smajlet på snubben i mitten. Ett tredje världskrig är väl ingen anledning till sura miner – eller hur? Förresten, om det blir ett tredje världskrig så är det bästa nog att klä sig i en svepning och bege sig till närmaste kyrkogård. Lugnt och fint, så det inte blir panik, för det kan bli trångt på kyrkogården. Och när du ser det starka vita ljuset så säger du tack och hej. Men säg det med ett leende och med en glimt i ögonvrån. Och ha överseende ifall man trampar dig på tån. Var som ett solsken i april och vänd den glada sidan till. Ja säg det med ett leende och med en glimt i ögonvrån.

Okej, nyheterna… Nyheter om Amanda Jenssen finns det inga. Jag trodde jag hittat en, men det visade sig vara en person som önskade att Amanda Jenssen skulle göra en sak, inte att hon hade gjort det. Amanda alltså. Som inte hade gjort det. Som hon ville att hon skulle göra.

Imperativ istället för futurum exaktum. Eller kanske det heter predikatsfyllnad? Men nu ska i alla fall jag predika lite om Amanda Jenssen. För det finns ju lite ”utrymme” kvar i det här inlägget. (He he.) Och någon lättlurad typ kanske fortsätter läsa i hopp om att det ska komma en nyhet på slutet. Det kanske det gör. Kanske, kanske inte. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

Som en kontrast till att Kalla Kriget blivit nostalgi är det intressant att folk, framförallt utanför Sverige, skriver ganska mycket om Amanda Jenssen som om de nyss upptäckt henne. Vilket troligen är exakt vad dom har gjort. Här är en tysk bloggare (Fee aus Dortmund) som nyss upptäckt att creddiga Amanda Jenssen kom fram genom något så ocreddigt som en talangjakt. Efter att ha körts genom Mr G. Translates och Bosse Parneviks kvarn-teknik ser inlägget ut så här:

Onsdag 20 Juli 2011

Onsdag Musik av Amanda Jenssen
Ibland har till och med hoppa över sin skugga. (Right on! ö. a.) Till exempel, om du snubblar på artister som blivit känd genom en talangjakt. De enda gånger skrämmer bort massivt. Hemska visioner av Kübelböcks, Gracias, Mark Medlock och hans anhängare översvämning då hjärnan vindlingarna och kväva minsta antydan till tolerans i sin linda. Tack och lov finns det i detta fall den svenska versionen av Superstar showen, vilket gör det lättare att övertala en högre nivå, eftersom åtminstone inte Dieter Bohlen (Tysklands Claes af Geijerstam, ö. a.) är inblandad. Efter den andra skivan jag har hört talas om Amanda Jenssen är jag glad att jag övervann mina fördomar (om än bara i detta fall), eftersom det vilda stil mix av influenser från 20-talet genom 70-talet för att verkligen njuta av. Tyvärr finns egentligen inte många fler videos med acceptabel kvalitet på nätet (Då har lilla fröken inte sett mina fanfilmer, ö.a.) så jag är på titellåten, ”Happy Land” och en live-version av den jämförelsevis lugna ”Jag väljer dig” och en mer restriktiv starkt rekommendera att lyssna på …

Vad vill jag få sagt med detta? Jo, att man är försvunnen i Sverige om man inte har synts på teve på några månader. Har dessutom hemsidan inte uppdaterats på snart ett år så är diagnosen klar. Samtidigt så upptäcker folk i hela världen Amanda Jenssen och hennes musik varje dag. Det kan man ju inte säga om många andra svenska artister, även om dom syns på teve och ligger på Svensktoppen.

amanda "aj" jenssen

Gissa Landet

Då var det dags för en ny tävlingsomgång i pangsuccén Gissa Landet. Vilket land handlar den här texten om?

Jorden kan ofta vara en mörk plats. Krig, svält, mord och all möjlig ondska finns överallt. Ofta kan man tappa tron på mänskligheten. Då kan det vara skönt att veta att det finns ett rike bortom allt elände där alla själar lever i frid och där ljuvlig Amanda-musik ljuder överallt som förmedlar glädje till alla. Underbar musik som säger att vi ska bejaka alla våra känslor och att det är först då, när man bara är och inte håller sig själv tillbaka, som man kan komma ut som en riktigt lycklig människa i den andra änden.

En del människor återupptäcker Amandas Sommarprat och inser hur bra pratet i fråga är. Där sade för övrigt Amanda Jenssen att hon inte ville bli ihågkommen som den som sjöng falskt i Idol, så det var bra att det blev en fortsättning. Men visst är det ovanligt att så konstnärliga typer som Amanda Jenssen kommer fram genom Idol. I princip är det väl bara Amanda som har gjort det. Kommit fram genom Idol OCH blivit en konstnärlig typ.

Men utan Idol hade kanske Amanda jobbat på 7-Eleven i Lund idag, har hon också sagt. Ja, det är svårt att veta  vilka följder en liten audition i rosa klänning kan få. T’x att en tysk bloggare skriver om Dieter Bohlen 4 år senare. Och om man blir dasspapper så ångrar man förstås att man inte blev militär. Men Amanda Jenssen blir aldrig Dass Kapital. Hennes musik ska för evigt ljuda i ett rike bortom allt elände där vi ska dricka hallonsoda och njuta av en konsert som aldrig tar slut. I evighet.

Amen.

En gammal nyhet: Någon idiot som heter Mr Walker chattar med Amanda. Den senare med katt i knät. Samma katt som Amanda Jenssen berättade om i Sommarpratet. Och därmed är väl cirkeln knuten och säcken sluten. Men köp inte katten i säcken.

Om du har orkat läsa så här långt ska du få en liten nyhet. Videon till Borderline är spärrad, men här kan man se den. Mycket nöje!

Amanda Jenssen Borderline video

Nu ska jag göra något. Vet inte vad men det märker vi.

Den så kallade Amanda Jenssen Bloggen

Advertisements

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s