Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen as time goes by

Posted by Roger Krook på 29 juni 2011

Amanda Jenssen på en bild från någonstans

Uppdaterat 10 juli 2011

Som alla vet föredrar Amanda Jenssen stenkakor och vinyl. Det är mekanisk musik, man behöver bara en nål för att lyssna på en inspelning från 1930-talet. För att läsa datamedia måste man ha rätt hårdvara, mjukvara och operativsystem. Hur många kan läsa en ABC 800-diskett idag?

Den film och musik som görs idag distribueras digitalt och kommer troligen aldrig att försvinna helt. Att Internet är laglöst och saknar central administration är en fördel. Det finns ingen central back-up som kan gå snett, kopiorna sprids ostrukturerat och spontant på alla möjliga och omöjliga ställen. Och allt som kan läsas digitalt kan konverteras och användas med framtida filformat, operativsystem och kommunikationsprotokoll. Så om tusen år kommer någon att lyssna på Greetings From Space och förvånas över hur begåvade ”urtidsmänniskorna” kunde vara. Om inte civilisationen som vi känner den har gått under då. Försvinner elektriciteten och telekommunikationen försvinner allt.

Har Amanda Jenssen själv försvunnit? Den 16 oktober hade Amanda Jenssen en spelning på Teater Lederman i Stockholm. Sedan har det varit tyst. Enda livstecknet är ett youtubeklipp från ett företagsgig i Lund i mars. Teve och radio sände i vintras ett par repriser av gamla program om AJ. Skivbolaget gjorde en musikvideo till Borderline i november, men i vanlig ordning har den nu spärrats i Sverige. Att man gjorde en video tyder på att man tänkte göra någon form av lansering, som sedan ställdes in eller sköts upp.

På Twitter kommer det inlägg om Amanda Jenssen varje dag, de flesta skrivna utanför Sverige. En snubbe berättar att han åkte till Spanien. När han satte på teven i hotellrummet var det första han såg Amanda Jenssen. De flesta inläggen är folk ute i världen som har upptäckt Amanda Jenssen och tycker hon är fantastisk.

På Amandas officiella Facebook kommer det  kommentarer då och då, både från Sverige och utlandet. Facebooksajten i sig är däremot inte underhållen eller uppdaterad på väldigt länge. Länken till den raderade Myspace-sajten är till exempel kvar.

Den officiella hemsidan har varit stendöd de senaste månaderna.

På Youtube läggs det upp coverversioner av Amanda Jenssens låtar och ett och annat klipp från förra årets turné.

Svenska tidningar kan nämna Amanda Jenssen ibland, i samband med andra artister och låtskrivare.

Som jag nyss skrev så är Amanda troligen fullt upptagen med sitt kommande album och hur detta ska lanseras utomlands. Vad hon gör just nu vet nog bara hennes närmaste, skivbolaget och folk hon samarbetar med. Folk brukar läcka på Twitter, men just nu verkar det råda radiotystnad.

Amanda Jenssen Bloggen

Annonser

4 svar to “Amanda Jenssen as time goes by”

 1. Alx said

  Videon går iaf att se nu.
  jag hade missat det där helt å hållet!!!

  • Jag får meddelandet ”Innehållsleverantören har inte gjort det här videoklippet tillgångligt i ditt land.” på Youtube. Men Vevo är amerikanskt, det är spärrat för Sverige men på något sätt kommer man in via Metacafé. Det funkar även att gå till Youtube via (till exempel) amerikanska proxyn Hidemyass.

   Edit: Lustigt, en kvart senare fungerar det plötsligt på Youtube igen. Sonys spärrar mot Sverige verkar helt sjuka och tydligen instabila också. Tove Styrke har haft problem med att hennes egna videor (copy-serien) spärrats på Youtube, dom försöker gå via Vevo, men ibland spärras dom ändå.

 2. Lisen said

  ….så är hon troligen fullt upptagen med sitt kommande album och hur detta ska lanseras utomlands….
  Du har alltså ingen aning? Har hon inte en agent som har koll?

  • Den 16 oktober hade AJ en spelning som Loka ordnade. Sedan dess har det varit tyst, förutom ett youtube-klipp från ett företagsgig i mars. Du kan prova att kontakta Sony Music, men jag tror inte de berättar så mycket om vad AJ gör just nu.

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s