Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen i fanfilm

Posted by Roger Krook på 19 april 2011

I efterdyningarna till Idol 2007 gjorde fansen klippfilmer för att hylla Amanda Jenssen. Här är den mest sedda, som heter Sköna stunder med Amanda Jenssen.

Fansen skrev även fanfiction, berättelser där Amanda Jenssen var hjältinna. Tyvärr försvann historierna med forumet Fanglobe. Men de som var fjorton år när de skrev sina berättelser tycker troligen bara de är genanta idag och är kanske glada över att Internet har kort minne ibland. Eller så har de sparat kopior och sitter och läser dem just nu, varmt leende åt det barn som en gång var de själva.

Eller så är det ingen mer än jag som bryr mig om det här. Visst ska man leva i nuet och glömma den snö som föll i fjol, men rent musikhistoriskt är det intressant att studera den tidiga kulten kring Amanda Jenssen. Även om Darin hade liknande anhängare bland unga tjejer, så var Amanda unik genom att alla sorters människor i alla åldrar dyrkade henne. Och fortfarande gör det, men utan att göra fanfilmer och fanfiction.

Just nu kan det kännas väldigt lugnt och Amanda Jenssen är inte inbokad på sommarens konserter. Jag skulle gissa på att hon ska lanseras i Europa och / eller göra ett nytt album. Idag är Amanda Jenssen en etablerad artist och etablerade artister kan försvinna från offentlighetens ljus då och då. Men som tur är finns det gott om både aktuell musik och gammal nostalgi att frossa i. Att något som började för exakt fyra år sedan (med auditionen i Idol 2007) är förvandlat till nostalgi är rätt kul, men å andra sidan var det enorm skillnad på The Beatles 1963 och The Beatles 1967 också. Eller Elvis 1959 och Elvis 1963.

Så frågan är om nöjesbranschen var mindre dagsländebetonad förr. Flugor som twist, jenkka, La Bostella och fågeldansen dansade en sommar och var sedan pinsamt ute. Skrev han och hällde eftertänksamt upp ytterligare en kopp starkt kaffe. Idag hade han träff med en miljon dollar och satte därför på sig en ren krage. Axelhölstret fick stanna kvar på kontoret, det går snabbare att dra en pistol ur rockfickan. Mr Walker visste av erfarenhet att detta kan vara nödvändigt när man ska träffa klienter med hög hatt och låg moral. Och den snuskigt rike mannens lilla blonda dotter verkade helt ha missförstått vad man ska använda en privatdetektiv till.

Amanda Jenssen Bloggen Home

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s