Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen – nu i HD

Posted by Roger Krook på 13 december 2010

Amanda Jenssen i Dagens Industri. Tidningen har kollat deklarationer och bokslut för gamla idoldeltagare. Amanda Jenssen tjänade noll kronor året hon var med i Idol och dubbelt så mycket året efter. Nejdå, hon var den som tog ut mest lön ur sitt bolag och skattade för den. Det känns tryggt att Amanda Jenssen har pengar till kattmat och rostad lök, så hon kan leva på sin musik och låta oss njuta av det hon producerar.

Varje idolfinalists bolag omsätter bara någon miljon per år och det får somliga kommentatorer att undra om pengar från utlandet går andra vägar. Men kanske är det så enkelt som att svenska artister inte tjänar några jättesummor med dagens skivförsäljning.

Annat var det när tonårsgrabbarna i Noice sålde hundratusentals album och plötsligt fick hur mycket pengar som helst. Och de största amerikanska artisterna kan fortfarande sälja mycket plattor och tjäna en hel del på reklam och konserter. Men i Sverige är det ingen självklarhet att man är rik för att man är känd. Det är väl därför jag inte har fått en enda Cadillac av Eilert Pilarm. Annat var det på Elvis tid.

Från en sorts klipp till en annan: Ganska nyligen var kvaliteten på Youtube enbarmlig. I bluerayvideons och HD-tevens tidsålder har till och med Youtube blivit hyfsat, även om det är långt kvar till skärpan hos Vimeo. (Som Sony Music Sweden har börjat använda för att lägga upp musikvideo i full HD. Ännu dock inte någon med Amanda Jenssen.)

Här är ett par gamla favoriter med Amanda Jenssen, nu i 720 p HD på Youtube:


För övrigt har årets Idol en tjej som tvåa. Minnah Karlsson heter hon. Även Amanda Jenssen började ju sin karriär som Idoltvåa, men behövde inte spela in något album på en vecka.

Amanda Jenssen Bloggen

Annonser

Ett svar to “Amanda Jenssen – nu i HD”

 1. Alx said

  Sköna minnen, blir alldeles varm i hjärtat.
  Fina pappaPäron och Amanda=)

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s