Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen i fantasi och fiction

Posted by Roger Krook på 27 september 2010

Fotograf: amandalover.blogg.se

Uppdaterat 8 oktober 2010

 

Idag vaknade jag och insåg plötsligt att jag har universums största, bästa och enda Amanda-blogg.

—————————————-

Missa för Guds skull inte den här underbara intervjun på tysk teve:

Ej heller den här 80 år gamla jazzen live i Tyskland:

Här finns helsköna tyska länkar:

Die Nordische Kühle Amanda Jenssen Live video, Amanda Jenssen unplugged video,  Amanda Jenssen intervju video + 30 ljuvliga bilder från konserten i teatern.

Amanda Jenssen är överraskande storartad.

Badische Zeitung skriver att Amanda Jenssens version av Minnie the moocher hörde till New Pop Festivalens höjdpunkter.

Varför harva på svenska stadsfestivaler när man kan slå världen med häpnad på stora scener utomlands? har folk frågat sig. Nej just det.

Jag tycker så synd om alla som missar det här. Jag har aldrig sett Amanda Jenssen bättre och hon håller på att växa till en kärleks- och musikgudinna av storslagna dimensioner. Kanske är det lättare att slå utanför hemlandet, när man helt enkelt är alldeles för bra, som Amanda Jenssen är just nu.

———————————————

En gång skrev de nu så tystlåtna svenska fansen väldigt mycket om Amanda Jenssen. De skrev även fanfiction, men det mesta försvann väl med Fanglobe. Mycket var på tema Amanda Jenssen – en vanlig tonåring: Amanda är en av oss. Hon kan förstå oss. Och många hade en känsla av att Amanda brydde sig om just dem personligen. Ungefär som Jesus. Själv har jag hittat lite grejer i mina arkiv.

Nu när Amanda Jenssen håller på att bli en världsartist, som sin mormors mormors mor Jenny Lind,vill jag påminna om vad hon betydde för sina första fans en gång i tiden. Då var hon en…. (trumvirvel) RÄDDARE I NÖDEN!

När Jenny Lind blev känd gav hon en annan version av sin barndom till amerikanerna, det gick ju inte att berätta sanningen om tiden som apelsinflicka. Men hela livet var hon tacksam mot tiggarkärringen som hon råkade träffa den där julaftonen. Och visst är Jenny Jenssen väldigt lik ”The Swedish Nightingale” Jenny Lind, samma ögon (hennes var också blå) och samma leende. Sätt på en blond peruk så är det här Amanda:

När man skriver fanfiction flyter fantasi och verklighet ihop. Som när jag skrev spexet Swing it, Amanda! och tre månader senare utropade Anders Lundin i direktsändning inför hela svenska folket: SWING IT, AMANDA! Till slut vet man inte om verkligheten eller fanfiction kom först eller vad som beror på vad.

Att den inre och yttre verkligheten flyter ihop är annars typiskt för sjukdomen schizofreni, en svår form av psykos. Men då åtföljs upplevelserna av skräck, ångest och stort lidande. M.A.C. är något annat, då leder alla spejsade grejer bara till eufori och allmänt trevlig stämning. Så läs lite fanfiction och låt dig smittas!

Du hittar några återfunna storys om du klickar på SPEX i menyn.

Och jag har upptäckt en intressant sak, som hänger ihop med Pu-leeze Mr Wiksten! Senare gjorde Elsie Carlisle en cover på låten, men ändrade då ”Wiksten” till ”Hemingway”. Har du hört den förut?

 

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s