Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Around the world with Amanda Jenssen

Posted by Roger Krook på 20 april 2010

Visit Amanda Jenssen’s Official German Homepage!

Den mysiga nyhetsbloggen Amandaism tipsar om diverse roliga nyheter, som jag inte kan låta bli att kommentera. Amandas lansering i Tyskland och Österrike går vidare med fler spelningar och  nu även en officiell tysk hemsida. Att lansera svenska artister i Tyskland är en klassiker, fråga Little Gerhard! Därför tycks Sony nu sätta fokus på Tyskland och grannlandet Österrike.

Vi som var med vet att Amandaism uppstod som en ny religion vintern 2008. Ute i stora världen har Amandaism nu blivit ett namn på den i Sverige grasserande Amanda-febern. Och det är väl helt korrekt. Enligt en auktoritet som Elvis Presley är det ingen större skillnad på musik och religion: ”-Music is like religion, when you experience them both it should move you.”

Något märkligare är på sätt och vis att det långa och krångliga uttrycket Morbus Amandophilus Chronicum (Sjukdomen obotlig kärlek till Amanda) används som en synonym till Amandaism utanför Sveriges gränser. Föga anade Dr Eberhard Slugh vid Karolinska Universitetssjukhusets psykiatriska klinik detta, när han beskrev M.A.C. en gång för (som det nu känns) länge sedan. (Det var 27 mars 2008). Att sjukdomen hotar hela världen visar sig nu vara en helt riktig förutsägelse. Läs inlägget här, ord för ord.

Men det är kanske inte så konstigt ändå, eftersom Morbus Family gjort sitt bästa för att marknadsföra sjukdomen ifråga. Men då som en av få sjukdomar som är kul och som man vill ha!

Tyska fotos
Amanda-krankheit 1Amanda-kranheit zwei

Ball uppdatering: Det tidigare inte helt insomnade forumet Alltomtv är numera piggt och vaket. Det kanske kan bli en informationscentral under den kommande utlandslanseringen. Signaturen Noir tipsar om ännu mer läsning på tyska: (Jag ska göra en samling med länkar auf deutsch så småningom.)

Amanda Jenssen bei Radio Hamburg

Vi får (på tyska)  även veta att Amanda numera inte är en coverartist, utan en artist som andra ”covrar”. (Heter det ”betäcker” på svenska?) Ball tycker vi.

”På fullaste allvar: Du är den i Idols historia som har störst möjligheter att slå även utomlands.” Och idag erkänner till och med Claes af Geijerstam & Mini-Clabbe att Amanda har hittat sin nisch och använder sin begåvning optimalt. Sent ska syndaren vakna, men bättre sent än aldrig.

För övrigt behöver det inte alls vara sant att Pär Wiksten i internationella sammanhang brukar presentera sig med frasen ”Hello, my name is Pär with two pricks!”


Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s