Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen – en vintersaga

Posted by Roger Krook på 10 januari 2010

 

Bild: Dagens Nyheter Kultur

Dagens Dagens Nyheter Kultur har idag söndag en 4 sidor lång Amanda Jenssen-special. Dessutom pryder Amanda nästan hela framsidan och löpsedeln. Jag investerade 20 kronor i papperstidningen och ångrade mig  inte. (Men jag ångrar nästan att jag inte stal löpsedeln.) En förkortad version finns i vanlig ordning å det s.k. nätet.

Det är en lågmäld artikel där Amanda presenteras och får komma till tals. AJ ritar till exempel en kurva där hon visar hur hennes ”livskvalitet” gått upp och ner under åren. Tydligen sjönk den efter Idol, men sedan en tid är den på väg upp och är just nu bättre än någonsin. Vi får även veta att katten Charles var en viktig milstolpe i hennes liv, något som alla kattägare iofs redan listat ut.

Och på den stora bilden lyckas rödklädda Jenssen se så allvarlig och oglamouröst glamourös (eller bohemiskt elegant) ut, som känslan i albumet Happyland påbjuder. Men så är det ju också en morgontidnings kulturbilaga och ingen kvällstidnings kändisspecial.

Intressant är att artikeln börjar med att summera Amanda Jenssens succé, vilken numera ses som en självklarhet. Även om AJ inte alltid toppar alla försäljningslistor, så räknas hon till en av de största och mest framgångsrika svenska artisterna.

Både konstnärligt och popularitetsmässigt.

PS
Dessutom får vi en del oumbärliga nördfakta, som att AJ klär sig i hög hatt när hon kör ”dress down” och att hon helt nyligen för första gången i sitt liv kokade ris – med katastrofalt resultat. Dessutom tycker hon Idol är bra underhållning och ser programmet ibland. Och sina kläder hittar vår hjältinna gärna i statliga televisionens kostymförråd. Däremot (tyvärr) inte ett ord om att hon brukar klä ut sig till kålrot.
DS

Till senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s