Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Rösta på Amanda Jenssen!

Posted by Roger Krook på 31 december 2009

 >>> Rösta på Amanda Jenssens Happyland till årets video. <<<
*** Röstningen är avslutad ***

Fotograf: amandalover.blogg.se

Året började bra med en massa prisutdelningar. (Se bilden ovan.) Sedan blev det en lång tystnad och sommarturnén uteblev. Framåt hösten fick vi veta varför, när Amanda Jenssen slog världen med häpnad (igen). Albumet Happyland var egenkomponerat, egenskrivet och till och med egenproducerat. Frk Jenssen talade om ett Cab Calloway-inspirerat sound av mässingsblås i refrängerna, som om hon aldrig gjort något annat än arrangerat storbandsmusik. Och självklart gjordes alltihop med hennes alltid lika charmerande sidekick Papa Pear vid hennes sida.

Året 2009 avslutades med rekord i Grammisnomineringar. Pga Mr Wikstens förbannelse kanske det inte blir några priser, men nomineringarna i sig är ett tillräckligt erkännande. Amanda har förvaltat sin talang och sitt kändisskap på ett optimalt sätt. På något dj-vla vänster har hon lyckats bli både kulturell och folklig, med en personlig twist. Den förste jag kommer att tänka på är Bellman.

Det var en tysk och en rysk och en Amanda.
Tysken: Min farfar kan vara under vattnet fem minuter.
Rysken: Min farfar kan vara under vattnet en halvtimme.
Amanda: Min farfar hoppade i vattnet 1959 och har inte kommit upp ännu.

Det var väldigt mycket Amanda att avsluta året med en förstaplats på popularitetslistan Svensktoppen. Trots att Happyland är långt från den vanliga hitmusiken lyckades hon få till en hit – och göra hela albumet till en bästsäljare.

Risken för framgångsdepression, att inte ha något kvar att uppnå, torde vara minimal. Fortfarande återstår resten av världen att erövra. Och i det stora landet i väster är det inte lätt att gå hem i både New York och Texas. Men med Amandas koppling till Texas går det säkert bra. I en av de allra första intervjuerna skrev journalisten att Amanda Jenssen lät som om hon vuxit upp på en husvagnsparkering i Texas och redan hunnit se livets baksidor. Och hela albumet Happyland handlar om just dessa livets baksidor.

Året 2010 A.D. kommer att rivstarta med diverse galor och prisutdelningar. (Se Datum i menyn. Rockbjörnen 2010 är framflyttad till hemligt datum.) Så håll ögonen öppna! (Annars ser du ingenting.)

 
Amanda intervjuad i Svensktoppen (Del 2 spola till 19.30)

Läs om Svensktoppen

Edit: Söndagen den 3/1 2010 ligger Amanda kvar på Svensktoppens förstaplats. Hon leder stort före tvåan EMD.

Till senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s