Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amandofil, långfil, kortfil samt vanlig fil.

Posted by Roger Krook på 27 november 2009

Fotograf: Amandalover.blogg.se

Tjena alla amandofiler och välkomna till fredagsbetraktelsen för smarta och medvetna fans i olika åldrar.

Amandofili (kärlek till ni-vet-vem) är inget att skämta om. Som Sillstryparen sade: Kärleken är stark. Och visst är det praktiskt när min demografiska forskning visar att Amanda Jenssens tok-amandofila hardcorefans är män i åldern 45-54 år, som kan plocka så stofila referenser.  (Som sjuttiotalets flumvänster, här representerad av Nationalteatern och Risken Finns.)

Å andra sidan är många hängivna fans tjejer under 18 år (eller över 65 år!), vilket visar att vi i första hand är människor och inte medlemmar av demografiska grupper. Love knows no reasons och kärleken är per definition lite crazy.

Om amandofilin inte vore crazy skulle den vara en del av det senmoderna projektets nyttotänkande: Det gäller att få mer än man ger. Det är den inte. Man är inte amandofil för att tjäna på det, man är amandofil för att man inte kan låta bli. Amandofilin är, just det, alltså precis som alla andra förälskelser. Lite crazy.

Det enda jag ångrar är saker jag inte gjort. Jag har blivit både förälskad och frälst många gånger, men om jag fick leva om mitt liv skulle jag försöka bli det ännu oftare. Och den dagen Amanda Jenssen kom ut ur tevens katodstrålerör och in i mitt liv räknar jag fortfarande som en höjdpunkt. No shit.

Om man börjar fundera över sin amandofili kommer man förmodligen fram till att man ska sluta med den. Varför blogga om en artist som enligt egen utsago medvetet undviker att läsa det fansen skriver? Att Amanda Jenssen skulle bry sig om sina individuella fans är ett starkt påstående som kräver starka bevis. Typ att hon poserar i lösmustasch eller lämnar scenen i en congaline.

Jag har funderat och kommit fram till att det bara finns ett vettigt svar på frågan om varför man ska vårda sin amandofili: För att man inte kan låta bli.

En mor älskar inte sin bebis för att den har vackra ögon.Hon älskar den med två ögon, med ett öga eller utan ögon. Till och med om den har ett tredje öga! Kärleken har inga förnuftiga orsaker. Den bara finns där.

Vilket skulle bevisas.

Trevlig helg, alla amandofiler!

Till senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s