Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen varvar upp (från 45 till 78 varv)

Posted by Roger Krook på 22 oktober 2009

 radiogrammofon

Skivbolagets PR-avdelning har varvat upp och plötsligt syns och hörs den tidigare så osynliga Amanda Jenssen överallt. Ikväll var det teveprogrammet Hype och en oediterad intervju finns här.

Amanda Jenssen själv, den unga geten, tycker att vinylskivor är från fel tidsperiod. Så hon har köpt en radiogrammofon och en massa 78-varvsskivor istället. (Själv ska jag från och med nu blogga medelst min gamla Apple II med akustiskt modem. Ett sådant som man lägger ner telefonuren i.)

Förr närmade man sig musiken på ett värdigare sätt. Satte sig på golvet framför radiogrammofonen och lyssnade å Thore Ehrlings senaste skiva. Telefonerade till sin väninna och anropade henne glittrande glatt:

-Hej kära du! Nu har jag köpt skivan! Om du kommer hit kan vi lyssna på den tillsammans och du kan få låna den om du vill. Den är verkligen jätte, kan du tro! Swingsångerskan heter Alice ”Babs” Nilsson och kan säkert bli något i framtiden, lägg hennes namn på minnet!

Idag lyssnar man tio sekunder på Spotify och klickar sig sedan uttråkad vidare till nästa låt. Allt enligt den bedårande Frk Jenssen.

Jättekäcka Amanda säger även att hon lyssnade mycket på 30- och 40-talsmusik när låtarna på Happyland kom till. Hon är väldigt inspirerad av hur de arrangerade upp låtarna på den tiden. Storband, blås, Cab Calloways sound. Däremot är det inte en retroskiva, så det låter inte 1939 på det sättet.

För övrigt var Marie Picasso utklädd till kyckling i programmet, men Amanda var INTE utklädd till kålrot.

Cheezus, var ska detta sluta?

Sade han menande.

Till senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s