Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen – like jelly on springs

Posted by Roger Krook på 21 april 2009

Fotograf: amandalover.blogg.se

Fotograf: amandalover.blogg.se

I filmen Some Like It Hot säger Tony Curtis och Jack Lemmon om Marilyn Monroes sätt att gå: – Like jelly on springs! I början av sin karriär var Amanda Jenssen ingen stor dansare och hon sade själv att hon överhuvudtaget inte kunde dansa. Amandas kroppsspråk på scenen var därför inte i klass med hennes sång. (Naturligtvis med Hallelujah och Suspicious Minds i Idol 2007 som lysande undantag.)

I väntan på nya albumet och andra amandofila nyheter tittar jag på gamla youtubeklipp. Här är ett:

My raspberry man bootleg

Amandas kroppsspråk är verkligen imponerande och har mycket träffande kallats barnförbjudet. Man behöver inte vara docent i sexologi för att förstå vilka associationer hennes koreografi och hela utstrålning ger. Jag kan bara säga: Like jelly on springs, Amanda!

Till senaste inlägget

Annonser

2 svar to “Amanda Jenssen – like jelly on springs”

 1. Sasty said

  Kul att du tar upp Some like it hot, som är en av mina absoluta favoritfilmer och antagligen den roligaste komedi som någonsin gjorts. Skulle inte förvåna mig ett ögonblick om den är Amanda-favorit också.

  Beträffande kroppsspråket på scen var det först en stor skillnad mot Idol, men skillnaden mellan början av sommarturnén och slutet av höstturnén var verkligen talande. Jag tror inte att den är frukten av övning utan helt enkelt av att hon blivit mer hemtam och avslappnad på scen och då mer kunnat leka med olika uttryck.

  • Ja, jag uppfattade det också som att kroppsspråket på scenen kom i slutet av förra turnésäsongen. Håller även med om att det verkar komma inifrån och inte bero på danslektioner. Hur som helst väldigt imponerande.

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s