Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen i den transparenta världen

Posted by Roger Krook på 20 februari 2009

Fotograf: Amandalover.blogg.se

Fotograf: Amandalover.blogg.se

Liksom alla vi andra lever Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) i den nya, transparenta världen. Transparensen eller genomskinligheten i denna värld brukar förklaras som att det inte längre går att dölja något.

Marknadsförarna säger att företagen måste bli ärliga och passionerade, gärna lite nördiga, i sin kommunikation med omvärlden. Dagens konsumenter uppskattar specialkunskaper och ärlighet, men inte tomt skryt. Om en bil är stor, miljöskadlig, dyr och drar mycket bensin ska man inte försöka dölja detta. Alla diskuterar ändå produktens nackdelar i bloggar och forum.

Istället kan man tänka att bilen även uppfattas som tuff, manlig och uppkäftigt politiskt inkorrekt. Marknadsföringen kan då bygga på dessa kvaliteter, det är ju sant att en stor och stark bil får ägaren att känna sig större och starkare. För några  år sedan fanns det en riktigt ärlig tevereklam för en viss bil. En tönt, som var föraktad och hunsad på sin arbetsplats, gick ut och körde några varv med sin tuffa bil på företagets parkeringsplats. Genast kände han sig som en riktigt cool snubbe. Eftersom detta uppfattas som ärligt kan det fungera.

När nyansen på Amanda Jenssens läppstift blivit en viktig fråga, så har man nog kommit in i nörderiets underbara värld. När ens uttalanden är fulla med referenser till diverse citat från Amanda Jenssen och Pär Wiksten, så har man imponerande specialkunskaper inom detta ämnesområde. Dippeli, drappeli, dropp – så blir livet ett val mellan renkött och en frukt(ansvärt dålig lustighet). Det är då passionen och ärligheten, det positiva nörderiet, fungerar i det transparenta samhället. Folk uppskattar att man är helt insnöad på Amanda och står för att man är det.

Transparensen innebär däremot inte att man ska låta munnen (eller tangentbordet) glappa i tid och otid. Varje lågstadiebarn vet idag att man inte använder sitt riktiga namn på nätet eller talar om var man bor. Det kan ju vara Thomas Quick i andra änden, han har en internetuppkopplad dator i sin cell.

Ärligheten betyder inte att man måste berätta allt om sig själv, sina anhöriga eller sin idol. Den betyder bara att man, med eller utan ironi och glimt i ögat, ska kunna stå för det man påstår. Om man bluffar kommer detta förr eller senare fram i det transparenta samhället. Å andra sidan ska man tänka efter före, när det man säger eller skriver sparas, indexeras och görs sökbart för all framtid.

Amanda Jenssen har blivit noga med vad hon säger, sedan hon blev känd. Dessutom har hon den utmärkta principen att inte lämna ut närstående. Att berätta allt om sitt förhållande till ett strykjärn är helt okej och strykjärnet lär inte ta illa upp. Annat vägrar hon konsekvent att kommentera, trots att det skulle ge publicitet på kort sikt.

Andra tjejer som blivit kända berättar glatt och öppet hur kära de är i sina pojkvänner. Sedan blir de förvånade och besvikna när både de och den underbare pojkvännen drabbas av omgivningens svart- och avundsjuka, i form av elaka meddelanden och kommentarer.

Tyvärr (eller dessbättre, beroende på hur man ser det) har det transparenta samhället både för- och nackdelar. En fördel är att man kan stå för sin passion och ärlighet och få respekt för detta. Nackdelen är att det fortfarande finns elakhet, skadeglädje och annat otrevligt i vårt avlånga land och den därtill hörande globen.

För att klara sig måste man kunna hantera både den ljusa och den mörka sidan av verkligheten. Något både Amanda Jenssen och hennes förtjusande fans visat sig vara experter på.

Till senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s