Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen och intervjuer

Posted by Roger Krook på 06 februari 2009

Amandalover.blogg.se

Fotograf: Amandalover.blogg.se

Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) har gett väldigt många intervjuer ända sedan hon blev upptäckt. Att ge intervjuer är en konst och olika konstnärer har haft sina personliga stilar.

Andy Warhol var full i Bellman och gjorde myten om sig själv till ett konstverk. I princip kan man inte ta något han sade rent bokstavligt eller på blodigt allvar. Hans intervjuer är roliga, men visar kanske inte så mycket av människan bakom myten.

Ingmar Bergman var desto mindre ironisk och talade öppet om både skapandets glädje och sina dämoner. Hans öppenhet var dock ingen allmän lösmynthet. IB har tex sagt ytterst lite om sina  barn. När hans dotter Anna på 70-talet medverkade  i en dansk gladporrfilm nämnde han (såvitt jag vet) inte detta med ett enda ord.

Humor kan vara knepigt. The Beatles brukade skämta och driva med folk på bussen hemma i Liverpool. När de blev kända fungerade det inte längre, folk blev bara förbannade. John Lennon sade att skämtandet på bussen var en av få saker han saknade från sin tid som super-okänd människa.

När Amanda Jenssen gjorde sin tevedebut och Kishti sade ”otippat värre” replikerade Amanda snabbt: -Ja, eller hur? Det är lite svårt att höra och kanske är det olika editerat på de olika versioner av auditionen som finns, men repliken finns där, som en liten föraning om vad som komma skulle.

Att vara ball och ödmjuk samtidigt är inte helt lätt, men Amanda Jenssen behärskar den konsten och blir bara bättre ju mer framgångsrik och geniförklarad hon blir. Häromsistens sade vår hjältinna att hon bara var arton år när mediacirkusen startade, men nu är hon nästan vuxen. Detta visar att hon har kvar sin lågmälda, underfundiga humor. Dessutom är det en påminnelse om hur ung hon faktiskt är/var. När Ingmar Bergman var lika gammal satte han väl upp skolpjäser i läroverkets aula. Typ. 

Fler och fler intervjuer med Amanda Jenssen kommer i form av webbteve. Om ingen räddar klippen till Youtube, så kan de ibland försvinna efter ett tag. Intervjuerna i form av tidningsartiklar brukar ligga kvar och några exempel får du om du klickar på ”Pressklipp” i menyn.

Senaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s