Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Prisa rockdrottningen Amanda Jenssen!

Posted by Roger Krook på 23 januari 2009

Att Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) vann två Rockbjörnar i Rockbjörnen 2009 var inte bara en revansch efter att hon blev utan priser på Grammisgalan. Det var dessutom ännu en triumf och en bekräftelse på att Amanda redan är en av de absolut största i vårt land. Det var svårt att inte känna historiens vingslag när Amanda mötte tjejerna från ABBA.

Amanda Jenssen gick in på scenen som en ung get och kom ut som Sveriges Rockdrottning, utnämnd till både Årets svenska kvinnliga artist och Årets svenska nykomling. Som Amanda själv sade så blev det ännu roligare genom att det var hela svenska folket som röstade fram henne.

Amandas spräckta klänning är en blivande klassiker. Var det iscensatt (med uppsprättning och ett par tråcklade stygn med bomullstråd)  eller en verklig ”olycka”? Endast Amanda vet, men hon brukar göra hyss och spräckningen gjorde onekligen entrén mer effektfull.

Det finns en rationell anledning till att Amandas triumf på Rockbjörnens prisutdelning är väldigt rolig. Förr definierade man en målgrupp och riktade marknadsföringen till denna grupp. I vår senmoderna tid måste man marknadsföra produkter (och en artist är en produkt) även till icke-kunder. Folk väljer sådant som andra (dvs även de som inte köper produkten) tycker är coolt, alltså sådant som har ett starkt varumärke. Det betyder helt enkelt att när uppfattningen att Amanda Jenssen är en stor artist etableras i hela befolkningen, så kommer fler att köpa hennes skivor, gå på hennes konserter och slutligen (förhoppningsvis) drabbas av M.A.C. Varje gång Amanda får positiv publicitet, så är det därför ett steg framåt både för Amandas karriär och för amandofilin. Amanda själv har hela tiden varit mycket medveteten om detta och noga med att tex inte medverka i förnedringsteve. Även om larv i teve  ger publicitet på kort sikt, så skulle det inte stämma med Amandas långsiktiga varumärkesbyggande.

Själv tycker jag det är jätteroligt när alla från småbarn till gamla tanter kommenterar mina amandavideor, amandaskivor och amandabilder: -Kolla Amanda, hon är cool! -Titta Amanda Jenssen, ja hon är både söt och duktig! Visst var det kul att vara en av relativt få som kände till Amanda för ett år sedan, men det här är betydligt kuligare. Jag tvekar inte att använda så starka ord som att det är as-askul!

Grattis Amanda, du förtjänar det som f-n!

DN: Debutanten Amanda Jenssen
AB: Det tog 18 månader för Amanda Jenssen att lägga Sverige för sina fötter.
AB: Amanda Jenssen fick två välförtjänta statyer
Svd: Amanda Jenssen fick revansch
AB: Amandas entré (Webbteve)

Till nyaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s