Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

 • Amanda Jenssen 2014
 • Amanda Jenssen Superstar

  Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
 • Följ mig på Twitter

 • Blogkeen

  Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssen is my heroine

Posted by Roger Krook på 19 januari 2009

Amanda Jenssen 2008Jaha, då har P3 Guldgalan 2009 förpassats till den amandofila historiens rymliga arkiv. Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) var nominerad till två priser och bara det gav henne publicitet och erkännande. När Metro Weekend skulle skriva om P3 Guldgalan 2009 blev det Amanda Jenssen (i rött läppstift) över både första och andra sidan. P3 Guld blev så glada att de tog upp detta på sin blogg.

Dessutom uppträdde Amanda i form av sin första duett i televisionen, men vi amandofila kalenderbitare vet att den första duetten var med Marie Picasso i Faddergalan. Då var det hela ganska orepeterat, vår hjältinna glömde texten och hittade istället på egen vartefter hon sjöng. Those were the days, my friend.

Fotograf: Amandalover.blogg.se

Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna och den här gången var det allt annat än orepeterat.  Framträdandet blev en sådan pangsuccé att singeln Love Is My Drug gick direkt upp till första platsen på iTuneslistan. Oh, oh, oh – what a little Amanda can do…

På Grammisgalan 2009 dök Amanda upp som tuff rockbrud i läderjacka och lackhandskar. Helt korrekt jämfördes hon med ikonen Deborah Harry. (Det är gruppen, inte sångerskan som heter Blondie.) Den här gången gjorde Amanda entré i kort-kort vit klänning, vita handskar och svalvingar, som en hyperfeminin apparation från 1960-talet. Eftersom det inte var 60-talsparty gav Fröken Jenssen det hela en personlig twist genom att visa lite hud och komma barfota.

SR har en fin bild på Amanda från P3 Guldgalan 2009:
SR P3 Guld

Jag tycker den minut Amanda stod på scenen är ett av hennes bästa framträdanden. Sången är perfekt, det finns inget att tillägga. Det här är det mystiska skogsrået, den coola, passionerade och vuxna (några säger barnförbjudna) Amanda Jenssen jag tycker så mycket om. Andra gillar den glatt studsande pingisbollen Amanda bättre, då ser man åtminstone att hon är glad. Men, som alla vet, musik är ju det roligaste man kan ha utan att skratta…

Kabaretpopens lättsamma finurlighet är som bortblåst. Det här är tyngre, med rötter i legendariska kvinnliga rock- och jazzstjärnor. Samtidigt är det totalteater, där allt sitter perfekt och budskapet ligger i Amandas hela uppenbarelse. De sparsmakade rörelserna verkar tillbakahållna, som om hennes kropp vibrerade av överladdad elektrisk energi. Att tänka på att inte stå stilla är en sak. Att lyckas se ut som om man försöker, men inte kan, stå stilla är betydligt mer avancerat. Under höstturnén visade Amanda att hon lärt sig hur man rör sig på en scen. Nu tar hon det hela till en ny, högre nivå. Det är positivt överraskande – och därför precis vad man kan vänta sig av Amanda.

I den ytligaste av branscher använder Amanda Jenssen sin synlighet i media till att skapa stor konst, att förvandla sig själv till ett konstverk på scenen.

Sämre hjältinnor kan man ha!

FOTNOT: En apparation är en ande som materialiseras under en spiritistisk seans. Heroine är engelska för hjältinna. Heroine är även namnet på ett smärtstillande läkemedel av opiattyp, känt för att leda till beroende och missbruk. I Kgl Hufvudstaden håller heroinmissbrukarna till på Plattan. I Perstorp håller de till på Perstorpsplattan.

Till nyaste inlägget

Annonser

2 svar to “Amanda Jenssen is my heroine”

 1. Roger Krook said

  Jag tycker lampan är det bästa på hela bilden, det blir som en solnedgång i motljus! 🙂 Och tack för att jag får visa dina bilder! Ja, duetten är helt underbar!

 2. Ellen said

  Där kom den! som jag har stört mig på den där lampan, dock börjat lära mig att tycka om de. men, tack för att du visar mina bilder 😀 duetten älskas.

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s