Amanda Jenssen Bloggen

Om A. J.

  • Amanda Jenssen 2014
  • Amanda Jenssen Superstar

    Amanda Jenssen is one of Sweden’s leading artists and one, that in comparision to most of her peers, really has what it takes to break internationally.
  • Följ mig på Twitter

  • Blogkeen

    Amanda Jenssen Bloggen

Amanda Jenssens julsingel Another Christmas

Posted by Roger Krook på 16 december 2008

Amanda Jenssen julsingel Another ChristmasAmanda Jenssen (aka Amanda Jensen) har gett ut en julsingel, Another Christmas. Första gången vi fick höra denna nya låt var live i radio. Sedan har Amanda gjort en studioinspelning av Another Christmas och gett ut den som sin julsingel. (Detta som en resumé för nytillkomna läsare.)

Tyvärr lyssnade jag inte på Another Christmas i lugn och ro första gången, så jag kunde inte skriva någon ordentlig recension eller beskriva min upplevelse. Man ska ju alltid lyssna på nya låtar i lugn och ro, med tid för eftertanke och omlyssningar. En del amandofiler hade tom självdisciplinen att lyssna på albumet Killing My Darlings en låt om dagen! En imponerande bedrift, som säkert var värd den kraftsamling som krävdes. Själv hörde jag hela albumet första kvällen, men i lugn och ro med gott om tid och utan störande moment.

Liveversionen av Another Christmas är Amanda Jenssen med sin nakna, känsliga och samtidigt riviga röst, ackompanjerad av brumkör. En sådan brumkör är en gammal fin tradition, som ska användas tex när man framför låten När ljusen ska tändas där hemma. I studioinspelningen av Another Christmas finns även ett instrumentalt ackompanjemang.

Another Christmas är en ballad med rötter i flickrumsinspelningarna, men i samma professionellt producerade anda som mästerverken Numb och Greetings From Space. Det finns ekon från Elvis, hymner och femtiotal. Julsånger brukar vara av typen Vår julskinka har rymt, men det här är en sorgsen melodi om och till alla som känner sig ensamma på julen. När man förväntas stortrivas med släkt och vänner kan det kännas extra ensamt, för att inte tala om att saknaden efter en partner känns som värst: Another christmas without you.

Edit: Observera att det här inlägget är från 2008 och handlar om förra årets julsingel!

Man kan lyssna på Another Christmas på Amanda Jenssens Myspace och även ladda ner den gratis via länk på Amanda Jenssens officiella hemsida.

Amanda Jenssens officiella hemsida
Amanda Jenssen Myspace

Till nyaste inlägget

Annonser

Skriv något mysigt

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s